Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Mossos d’Esquadra adverteixen que cal conscienciar els joves per evitar els “botellons” i el consum d’alcohol i drogues

Amb el retorn dels alumnes a l’escola, els Mossos d’Escuadra també comencen el seu habitual servei als centres educatius. En ells expliquen que amb aquest nou curs, també comencen tot el que és la seva feina de prevenció i sobretot informació sobre problemes habituals entre els jovents dels instituts, com poden ser el consum d’alcohol o drogues. Des de l’oficina de proximitat han destacat a l’entrevista mensual amb Ràdio Tiana que cal educar a aquests joves per evitar problemes amb substàncies com la marihuana o el haxis. Des de l’oficina consideren que els instituts és un punt tant de consum com de venta d’aquest tipus de substàncies, com ens expliquen des dels Mossos d’Esquadra la Sílvia.

 

Els Mossos d'Esquadra a l'estudi de Ràdio Tiana
Els Mossos d’Esquadra a l’estudi de Ràdio Tiana

A més aquestes xerrades també serveixen per explicar com han d’actuar quan un agent demana la identificació, dels perills de les xarxes socials o, fins i tot, per prevenir una pràctica habitual com és la dels “botellons”. Aquest va ser un dels principals problemes a la passada Festa Major de Tiana. Durant la nit de “Dj’s” hi va haver alguna baralla i 3 comes etílics, segons l’informe de la policia local. Des dels Mossos creuen que els “botellons” són habituals i que cal prevenir que s’hi enganxin. L’institut pot ser un bon lloc per canviar aquestes “cultures”.

 

Els agents asseguren que tenen una bona rebuda als instituts per part dels alumnes, però també demanen una feina prèvia per evitar, en alguns dels casos, “donar més idees que no pas solucions els problemes”.