Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Mossos i les policies locals de Badalona i Sant Adrià intensifiquen el patrullatge per Artigues i Sant Roc

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona, agents de la Policia Local de Sant Adrià de Besòs i de la Guàrdia Urbana de Badalona han engegat un operatiu conjunt per intensificar el patrullatge per barris limítrofs de les dues ciutats, com Sant Roc, Artigues i Sant Adrià Nord. L’objectiu del nou pla de seguretat és combatre l’incivisme i la sensació d’inseguretat que es viu en aquests barris arrel de certa tensió veïnal entre diferents col·lectius. És per això que l’acció compta com a principals aliats als líders de les diferents ètnies, agrupacions veïnals i referents del teixit comercial. El pla s’allargarà fins l’estiu i ja es pensa en estendre’l a altres zones amb problemàtiques semblants.

El pla conjunt de seguretat ha donat el tret de sortida aquest dilluns. Els agents dels diferents cossos policials l’han donat a conèixer a comerciants i veïns durant el seu primer dia de patrullatge especial. Els han acompanyat alguns dels líders veïnals més significatius del barri, com en Khan, de la comunitat pakistanesa, o en Manuel Cortés, del col·lectiu gitano.

L’objectiu és dotar el barri d’una major percepció de seguretat, prevenir possibles actes d’incivisme i afavorir la convivència entre veïns. Els líders veïnals aplaudeixen la iniciativa: “És el nostre barri i tots junts hem de defensa que hi puguem viure sense problemes”. De fet, el dispositiu respon a diverses peticions ciutadanes.

“No són barris d’especial problemàtica delinqüencial però sí hi ha una manca de percepció de seguretat”, apunta la intendent cap dels Mossos de Badalona, Rocio Rubio. És una situació derivada, explica, de l’ús intensiu de l’espai públic perquè és quan es poden produir “més danys al mobiliari, més brutícia i deixalles”.

Rubio comenta que també hi ha una part de la problemàtica derivada de l’incompliment dels horaris dels establiments, que sovint deriva en baralles o consum d’alcohol al carrer. És per això que el gruix del dispositiu es concentra en horari de tarda i vespre per “intentar minimitzar l’ús indesitjable de l’espai públic”.

Les accions policials previstes són de diversa índole i segueixen la filosofia de la ‘policia de barri’, amb contactes amb els comerciants i les diferents entitats dels barris, patrullatge a peu de proximitat, patrullatge de reforç d’unitats especialitzades, patrullatge mixt i, fins i tot, dispositius conjunts amb el Cos Nacional de Policia en l’àmbit d’estrangeria i documentació.