Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Mossos recomanen precaució extrema per les festes de Nadal

El Nadal ja és aquí i els carrers s’han preparat per aquesta festivitat. Els veïns de Tiana també poleixen els últims detalls per les vacances. Però les festes i les compres tradicionals d’aquests dies requereixen consideracions especials de seguretat.

Fa més de deu anys que els Mossos d’Esquadra despleguen el dispositiu Grèvol en aquestes dates. Una estratègia que reforça la presència policial a les zones comercials per evitar certs furts i robatoris que s’agreugen degut a les aglomeracions. Malgrat tot, el cos policial català assegura que la prevenció ciutadana és la millor manera d’evitar aquest tipus d’incidents. Per això, segons una de les seves agents, demanen als comerciants que tinguin els ulls ben oberts a les seves botigues.

 

A més, els Mossos també demanen als veïns que tinguin controlades les seves pertinences en tot moment i que no treguin grans quantitats de diners del banc. Una recomanació que es fa de manera especial a la gent gran per la seva situació de vulnerabilitat. Com recorda el cap de la comissaria de l’Àrea Bàsica Policial, l’inspector Bonaventura Comas, no s’ha de traslladar la despreocupació típica de les festes a aquestes situacions de risc.

 

Entrevista als Mossos d'Esquadra a Ràdio Tiana.
Entrevista als Mossos d’Esquadra a Ràdio Tiana.

Els Mossos també han volgut advertir als veïns que, com cada any, es vagi amb compte amb la conducció sota els efectes de l’alcohol. Asseguren que Direcció General de Trànsit incrementarà els controls com fa sempre en aquestes dates. A nivell de mobilitat, recomanen que la gent es prepari bé els viatges, especialment pel que fa a les inclemències del temps, i que evitin fer exhibició a les xarxes socials dels dies que marxen i a on.

Malgrat tot, l’inspector Bonaventura Comas assegura que Tiana sol ser un poble molt tranquil en aquesta època de l’any.

 

Tot i així, la precaució continua sent necessària. Pel que fa al poble, els Mossos asseguren que la majoria d’incidents es produeixen al nucli urbà i que acostumen a ser furts, tant a les botigues com als ciutadans. Per això, recomanen que hi hagi una prevenció especial en aquest aspecte.