Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els patinets elèctrics ja no poden circular per les voreres

Els vehicles de mobilitat personal, entre els quals es troben els patinets elèctrics, ja no poden circular per les voreres. El dia 2 de gener va entrar en vigor la nova normativa aprovada en Consell de Ministres el passat 10 de novembre, que els considera vehicles amb caràcter general.

Així doncs, a partir d’ara els seus conductors estan obligats a complir les normes de circulació i sotmetre’s a les mateixes taxes màximes d’alcohol permeses per la Llei de seguretat viària. Tampoc poden portar auriculars posats, ni fer ús del mòbil o qualsevol altre dispositiu mentre van conduint.

A més, també tenen prohibida la circulació en vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies o túnels urbans. Segons el que estableix el Reglament General de Vehicles, els vehicles de mobilitat personal són vehicles d’una o més rodes dotats d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar el vehicle una velocitat màxima per disseny compresa entre 6 i 25 km/h.

Nous límits de velocitat a partir del maig

El Consell de Ministres també va aprovar la reducció de la velocitat en vies urbanes, tot i que en aquest cas l’entrada en vigor no serà fins al mes de maig. El motiu: volen donar un marge de sis mesos a les administracions locals per adaptar la senyalització i realitzar els canvis necessaris que requereixen aquests nous límits.

Els nous límits de velocitat són la reducció a 20 km/h en vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera i a 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació. Les vies de dos o més carrils per sentit de circulació mantindran el límit històric de 50 km/h.