Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els polítics piulen per les europees

Des que van aparèixer les xarxes socials, les eleccions es viuen als mítings i a les urnes però també a Internet. Cada vegada hi ha més polítics que tenen perfils a Twitter i que, per tant, fan comentaris oberts a tothom. I, ara, el període electoral és un dels més indicats per omplir els 140 caràcters amb missatges de campanya. Una tendència que és molt freqüent per part dels líders catalans però que ha arribat fins i tot a Tiana.

Alguns tuits dels polítics tianencs estaven fets precisament per recolçar els caps de llista a Catalunya. És el cas d’Enric Nolis, de Convergència i Unió, que fa uns dies va tuitejar al seu compte:

 

Però no tot el suport es va donar en forma de tuit. Ferran Pascual, de Gent pel Progrés, ha retuitejat als últims dies diversos tuits d’Iniciativa per Catalunya Verds i diverses notícies que parlaven dels actes de campanya d’Ernest Urtasun en el període de campanya electoral.

Els tuits que s’han fet des del PSC del municipi no han estat tan de campanya com de denúncia. L’alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, va comentar al  seu compte de Twitter:

 

Líders catalans a la xarxa

Però qui realment ha activat la campanya a les xarxes han estat els caps de llista catalans per aquestes eleccions europees. Ramon Tremosa, de CiU, ha anat tuitejant tots els actes electorals i entrevistes a les quals assistia així com les notícies que els mitjans de comunicació feien de la seva campanya. Una campanya que ha estat molt centrada en la situació de Catalunya a Europa.

 

Moltes imatges dels seus mítings és el que es pot veure al compte de Javi López, cap de llista del PSC. El candidat socialista ha centrat la seva campanya en acabar amb les polítiques de Rajoy.

 

Josep Maria Terricabras, d’ERC, ha preferit tuitejar frases vinculades amb el seu projecte europeu durant el període electoral. Un projecte que es centra molt en el procés independentista amb tuits com: “A Catalunya vivim una primavera democràtica: no volem ser súbdits volem ser ciutadans”. Tot i així, també ha parlat de temes com els joves i la televisió pública.

 

Santi Fisas, cap de llista del PP català, ha optat per retuitejar molts tuits del seu partit que feien esment a cites seves durant els actes de campanya. Els eixos centrals de les seves intervencions han estat la recuperació econòmica d’Espanya, l’oposició al separatisme i l’argument que votar als partits minoritaris en aquestes eleccions impedeix que es pugui actuar en bloc.

 

Finalment, l’Ernest Urtasun, d’ICV, ha posat molt incís en votar una alternativa que sigui realment d’esquerres. La seva proposta a Twitter ha estat molt visual, amb fotografiess i vídeos dels actes. En els seus tuits, a més, ha  parlat especialment de les polítiques d’igualtat i la defensa dels drets socials i l’Estat de Benestar.