Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els socialistes farien consultes ciutadanes sobre els pressupostos

Els socialistes comencen una campanya comunicativa per explicar les seves estratègies de cara les properes eleccions municipals: “Tiana, un futur per endavant”. Aquest partit vol donar a conèixer dues grans idees cada mes.

En primer lloc, asseguren que volen un ajuntament innovador, on els tianencs puguin prendre decisions al llarg del mandat. Per aquest motiu tenen clar que els pressupostos dels propers anys els haurien d’escollir els propis ciutadans. Ho farien a través d’una consulta, sobre les necessitats del poble, i una posterior votació entre les diferents prioritats que hagin sortit. Un mètode semblant al que ja s’aplica en d’altres ajuntaments propers com el d’Arenys de Mar. Així ho explica el secretari de comunicació del PSC, Albert Sales.

 

Tot i que durant aquests últims anys els socialistes han estat al capdavant del govern, asseguren que han hagut de sortir de la “situació delicada” en la qual es trobava l’Ajuntament. És per això que, segons ells, un pressupost participatiu no s’hauria pogut engegar abans. La precampanya i la campanya de les eleccions municipals també els servirà per recollir els interessos ciutadans. Expliquen que ho volen fer a través d’una web interactiva, el twitter o el propi correu electrònic.

Sense deixar de banda la participació destaquen els cinc projectes fets a diferents zones del poble amb el “Tiana ets tu”. Unes obres de millora que han estat consensuades amb els propis veïns. Un projecte que voldrien ampliar en un proper mandat en altres espais com Can Gaietà.

 

“Volem ajudar a arribar a final de mes”

D’altra banda, des del PSC afirmen que volen convertir l’Ajuntament en un “garant social” dels veïns. És per això que un altre dels seus objectius seria el d’”ajudar a arribar a final de mes”. Els socialistes es plantegen un pla d’acció social propi que doni ajudes per l’habitatge, les factures de subministraments o, fins i tot, pels llibres i el menjador escolar. D’aquesta manera es podria ajudar sense dependre d’altres administracions.

 

Els socialistes creuen que els ciutadans valoraran la feina feta

Des del partit dels socialistes confien que els tianencs els renovaran la confiança per tornar a estar al capdavant de l’Ajuntament. En cas que sigui així afirmen que aniran “més enllà”. El secretari de comunicació assegura que l’alcaldessa, Esther Pujol, ha fet “un treball magnífic i excepcional pel poble” i que “els ciutadans ho valoraran”. Tot i això encara no han comunicat qui formarà part de la llista ni qui serà el seu candidat o candidata.

Respecte l’aparició de possibles noves candidatures, Albert Sales creu que és molt positiu que hi hagi sectors de la població que vulguin participar de la vida política. Personalment, però, troba que lemes com el de “Es busca alcalde”, de la plataforma “Km.0”, podria haver pensat en la possibilitat d’una alcaldessa.