Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

En Manel es jubila: “m’he sentit molt estimat per la gent del poble”

Segurament, en Manel Álvarez és el policia de Tiana que més gent del poble coneix. No només pels seus 31 anys de servei a la Policia Local sinó, especialment, perquè s’ho ha guanyat a pols. És un policia dels “d’abans”: proper i pacient, i sempre al mateix nivell del ciutadà, mai per sobre.

La Local ha volgut entrevistar-lo aquest dijous, el seu últim dia de feina: als seus 63 anys es jubila. Treballa des dels 16 i, per això, en té 47 de cotitzats.

A en Manel al poble el coneixen com “el pocero” , ja que el seu pare feia pous al poble i el seu padrí era saurí. Tot i que els seus pares són gallecs, no ens respòn a la gallega sinó de forma directa. Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.

Aquest últim dia de feina ha estat “normal”: ha treballat de 7.30h a 15h, l’horari que ha fet darrerament. Confessa que no se sent trist però sí “raro”:

 

Llegir, fer manualitats, escoltar música i caminar són alguns dels plans del Manel pel futur més immediat. Però, sobretot, té clara una cosa: ara vol dedicar molt més temps a les seves dues nétes, d’11 i 3 anys, filles del seu únic fill.

 

En Manel, fill d’emigrants gallecs que van arribar a Tiana els anys 30, té records molt precisos d’una infantesa senzilla, de poble. Per exemple, aquest dels diumenges:

 

En Manel reconeix que els “superpolis” només existeixen a les pel.lícules: ell de vegades s’ha sentit trist i alguna vegada també ha passat por, com un cop en què, poc després d’estrenar-se com a policia, va haver d’anar a una masia del Camí dels Francesos perquè el van avisar que estaven robant. Perseguint els lladres, en plena nit, va caure al forat d’un arbre. Però la història va acabar bé: els lladres, uns nois, estaven més espantats que no pas ell i van fugir corrents.

Tot ha canviat molt a la seu de la Policia Local de Tiana en aquest 31 anys: en Manel encara recorda els primers temps: eren pocs policies, feien servir una Olivetti per escriure els atestats i disposaven d’un Nissan Patrol i, després, un Seat Ronda com a cotxe de patrulla.

En aquest últim dia de la pollicia de Tiana, en Manel vol dir això a la gent del poble:

 

Aquest divendres, en Manel passarà per la seu de la Policia Local, però ja com a jubilat, a recollir les seves coses per emportar-se-les a casa. La millor de totes les que s’enduu és l’estima de la gent del poble.