Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

En Miquelarro torna al TNC aquest dijous amb una peça de Pep Tosar

Miquel Gelabert, en Miquelarro, estrena aquest dijous al Teatre Nacional “Qui bones obres farà”. Està nerviós, confessa, malgrat els anys d’ofici i les vegades que s’ha trobat, com ara, davant del penya-segat de l’estrena. I és que cada vegada és diferent, assegura en Miquelarro:

 

“Qui bones obres farà” és una recreació molt particular de Pep Tosar de dos clàssics de Txèkhov: “L’hort dels cirerers” i, també, “La gavina”. Tosar també és el director de la peça, que reflexiona i fa reflexionar sobre el pas del temps, l’amor, la mort… Sobre la vida, en definitiva… sempre, és clar, que s’estigui disposat a sortir remogut del teatre:

 

La peça dura tres hores, i malgrat això, actors i director l’han anat escurçant perquè encara era més llarga. Assajar-la 7 hores diàries i anar entrant en la densitat habitual dels personatges del dramaturg rus ha estat, per tant, un enorme esforç tant físic com mental, assegura Miquel Gelabert:

 

Com a totes les estrenes, el fet de confrontar, per fi, l’obra assajada amb el públic, és un alliberament pels actors:

 

“Qui bones obres farà” presenta una companyia de teatre que, després de 35 anys i èpoques d’esplendor, ha deixat d’obtenir el favor del públic. El teatre d’art que ells han cultivat és, actualment, una ruïna absoluta i estan a punt de ser desnonats per falta prolongada de pagaments.

miquelarro TNC

Miquel Gelabert comparteix escenari amb Pere Eugeni Font, Evelyn Arévalo, Tilda Espluga, Blai Llopis, Xavier Ripoll i Mireia Ros. Seran a la Sala Petita del TNC fins el 12 de juny.