Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“En realitat, avui no és un dilluns normal”

El primer dia feiner després de la declaració d’independència i de l’inici de l’aplicació del 155, ha estat un dia en aparença ben normal, a Tiana. Veïns veïnes han continuat fent la seva vida habitual. Però la quotidianeïtat d’aquest dilluns ha estat només aparent perquè, els darrers dies, tianencs i tianenques han viscut un allau d’informacions noves. Moltes d’elles significaran canvis a cadacuna de les seves petites vides.

La Local-Ràdio Tiana ha sortit al carrer per copsar, aquest dilluns, part de l’estat d’ànim al poble. Ens hem trobat amb què tothom té ganes d’opinar sobre els fets viscuts. Hi ha, també, sensació d’incertesa tant a les vides particulars com pel que fa al que ha de viure la resta del país. En David, per exemple, afirma, tot passejant el seu gos, que està “expectant” i, alhora, amb ganes de canvis al poble:

 

En Ferran, integrant de l’equip de neteja viària municipal, se sent “feliç” després de la proclamació d’independència però no pot evitar sentir inquietud pel que pot arribar amb el 155:

 

Altres veïnes, com la Neus i la Sònia, estan tranquil.les tot i que segueixen l’actualitat dia a dia:

 

En Dàmian, és ucraïnès i treballa de paleta al poble. No pot votar però té una idea molt clara respecte al que li cal a Catalunya:

 

En Jordi, treballador de la brigada municipal també està preocupat pels temps que vindran:

 

La Mercè està decebuda: esperava que la independència anés més ràpid i, també, que hi haguessin canvis a Tiana.

 

Òmnium i ANC, exultants

Qui no amagava la seva felicitat per la declaració d’independència era Lluís Neira, representant a Tiana d’Òmnium Cultural:

 

També Jordi Millán, representant de l’ANC a Tiana, es mostrava “feliç i esperançat” davant d’aquest moment històric:

 

Sigui quin sigui l’escenari que s’obri a partir d’ara està clar que, aquest dilluns no ha estat un dia més a Tiana, malgrat el vernís de dia de cada dia amb què ha començat la setmana.