Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Entren en vigor les noves mesures i restriccions per l’augment de casos de Covid-19

Aquest divendres 16 d’octubre han entrat en vigor les noves mesures decretades per la Generalitat de Catalunya davant de la segona onada de la Covid-19. Després de la crida a la prudència a causa de l’augment de casos de coronavirus, el Govern ha decidit tirar-les endavant a l’espera que s’hi pronunciï el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Entre les noves mesures i restriccions es troba la suspensió de les activitats de restauració, que tornen a la casella de la fase 0 del desconfinament: només poden fer entrega a domicili o menjar per emportar-se amb cita prèvia. Restaurants i bars de Tiana com el Tirati Tiriti, l’Anaït, Can Roca, Avi Mingo o Mas Corts ja han comunicat via xarxes socials com s’adaptaran a aquesta situació que, de moment, durarà 15 dies: alguns hauran de tancar i altres faran menjar per emportar-se:

Relacionat amb el comerç, es permet l’obertura d’establiments i locals comercials minoristes amb un 30% de l’aforament total, excepte els establiments d’alimentació, begudes, productes higiènics i de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques o centres de veterinària. Aquests l’han de reduir al 50%. No podran obrir, però, les empreses que ofereixen serveis que impliquen contacte personal proper, com els serveis de tractament de bellesa, excepte els de perruqueria.

Pel que fa a la mobilitat i les relacions socials, es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili i la circulació per la via pública prioritzant el treball a distància, es prohibeixen les reunions de més de 6 persones i es demana relacionar-se amb la bombolla de convivència (amb qui convivim) o la bombolla ampliada (amb qui ens relacionem a la feina o a l’escola).

Els actes culturals es poden mantenir però no poden superar un aforament del 50% de la capacitat màxima, han de tenir seients preassignats i un registre de dades de contacte. També es poden utilitzar les instal·lacions i els equipaments esportius de caràcter lúdic amb control d’accés, sense superar el 50% d’aforament. Tot i que es mantenen els entrenaments, s’ajornen totes les competicions esportives previstes, excepte les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals.