Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

ERC: “Ara els toca a PDeCat, Junts i CUP posar-se d’acord sobre qui serà alcalde, nosaltres ja hem fet un pas al costat”

“Direm sí a la moció de censura quan es produeixi però no serà un sí passiu”, adverteix la presidenta de la secció local d’Esquerra a Tiana, Maria de Gàdor Ayra. La regidora Marta Guàrdia afegeix que Esquerra ja ha fet un gest, i que, ara, és la resta de partits sobiranistes (PDeCat-DC, Junts i la CUP) qui “ha de demostrar que volen el millor per Tiana posant-se d’acord en qui serà alcalde o alcaldessa, que no costa tant”, ha dit:

 

Tant Maria de Gàdor Ayra com Marta Guàrdia ho tenen clar: diran que no a un alcalde o alcaldessa “que no tingui una dedicació de moltes hores” a aquesta tasca.

A més d’això, ERC també dóna molta importància a l’acord programàtic. I és que és un tema sobre el qual, assegura la presidenta del partit, “fa molt que hi treballem”:

 

Tant la regidora Marta Guàrdia com Maria de Gàdor Ayra admeten que la intenció de la nota de premsa d’aquest dilluns -en què van fer públic que els grups que formalitizin una moció de censura a l’Ajuntament comptaran amb el suport d’ERC- era accelerar les negociacions perquè la moció es produeixi.

 

Ara mateix, asseguren, estan a l’espera que PDeCat-DC, Junts i la CUP “ens diguin alguna cosa”. Estan convençudes que Esquerra ha de tenir un paper passiu i no pas actiu en aquesta materialització d’un nou equip de govern a Tiana:

 

Àlex Rosa (portaveu municipal de la CUP) va dir aquesta setmana que el nou equip de govern faria un Pressupost municipal nou per tal que el de l’actual equip de govern no els condicioni. Marta Guàrdia, però, no hi està totalment d’acord:

 

ERc pensa, també, que el 2018 s’hauria de tenir ja un nou o nova alcaldessa. Per això, assenyalen, si les negociacions entre el PDeCat i Junts-CUP “s’enquisten, haurem de fer de mediadors”.

Aquesta és al segona entrevista d’una ronda amb els 4 partits que estan propiciant una moció de censura a Tiana contra l’alcaldessa, Ester Pujol.