Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Es busca, per vendre-la, artesania de Tiana

Fa pocs anys, l’asturià Joaquín Nunes no hagués sabut posar Tiana al mapa: a Catalunya havia vingut poques vegades, i sempre de pas. Per això, a un poble d’uns pocs milers d’habitants com aquest només hi podia venir a parar per casualitat. I això és, exactament, el que va passar: a Brasil, en un viatge, va fer amistat amb uns tianencs que mesos més tard el van ajudar a trobar casa al poble quan al Joaquín el van traslladar a Catalunya per feina.

D’allò ja fa 7 anys. Després d’estar treballant a Lloret, i d’anar i venir cada dia des de Tiana, ha fet un canvi radical. Ara té la feina a pocs metres de casa: porta la botiga Càsper, al passatge Moragas, des d’on ven una curiosa oferta, adequada a les necessitats que ha anat detectant al poble: regals, decoració, llana, fruits secs, dolços i llibres.

IMG_6254

Aquest dijous farà 3 mesos que va inaugurar el negoci. Per ara, assegura, va sobre rodes:

 

Precisament, el racó de venda de llibres està tenint un èxit inesperat, explica en Joaquín. Per a ell és la prova que si al poble hi ha productes que interessin, pel que són o pel seu preu -o per totes dues coses-, la gent s’hi queda i prefereix comprar a Tiana.

L’oferta de llibres a Càsper abarca tots el públics, explica Nunes: des de lectures per a infants i joves fins a novel.la per a adults. La clientel.la està ajudant molt al Joaquín a orientar la venda de llibres:

 

El racó de llibreria de Càsper
El racó de llibreria de Càsper

Des del començament, en Joaquín fa èmfasi en adquirir i vendre productes fets per artesans i artesanes de Tiana:

 

El fet que la botiga hagi anat adquirint contingut i personalitat a partir, en part, de les suggerències de la clientel.la, fa sentir molt còmode el Joaquín:

 

IMG_6298

Nunes pensa que, malgrat el que pugui semblar, el basar xinès que hi ha a Tiana, no li fa la competència d’una manera forta:

 

Mirant cap al futur, en Joanquín Nunes creu que la secció de llibres de Càsper es farà més gran. De fet ja prepara la presentació d’una novel.la amb signatura de llibres de l’escriptor, a la botiga, per d’aquí a poc temps. I atenció, artesans, a l’anunci que fa en Joaquín Nunes:

 

D’Astúries, Galícia i Lisboa a Tiana, de la construcció als artesans: la botiga Càsper no ha fet més que començar però ja és un epicentre d’artesania i d’estil de vida tianencs.

IMG_6290