Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Es manté l’atur a Tiana

L’Helena té 22 anys fa un mes que ha acabat el grau de cinema i televisió i està a l’atur. “Porto tota la vida estudiant”, comenta, primer la primària, la ESO, el Batxillerat, la selectivitat i després carrera. Durant quatre mesos, l’Helena va estar fent pràctiques a 8tv. “Aquest és l’únic contacte que he tingut amb una feina”, assegura. Troba positiu que durant l’època d’universitat es facin pràctiques, creu que és una altra manera d’aprendre.

Ara és la primera vegada que es troba cara a cara amb el món laboral i ha començat a buscar feina. És complicat, comenta, per aquesta raó ha baixat el grau d’exigència per buscar feina.

Tot i la situació actual, ella de moment busca un lloc de treball relacionat amb el cinema i la televisió. “És el que m’agrada, sóc jove i intentaré lluitar per allò que vull”, assegura.

L’Helena comenta que podria seguir estudiant i fer un màster però creu que en el seu àmbit s’aprèn més treballant que no pas estudiant.

És jove però això no li preocupa. Creu que aquest sector d’edat pot trobar feina més fàcilment que els adults. “Les empreses ens veuen com a mà d’obra econòmica que aportem noves idees i que ens adaptem més fàcilment que la gent més gran” comenta.

Les xifres d’atur per grups d’edat al Maresme concorden amb el que comenta l’Helena. Els joves d’entre 16 i 24 anys són els menys perjudicats. A la comarca hi ha un total de 1.564 joves sense feina. Aquesta xifra contrasta amb el grup de persones de més de 45 anys. Hi ha 18.025 aturats dins d’aquesta franja d’edat.

 

Atur mes de juny
La xifra d’aturats a Tiana es manté en 374 persones. Aquests últims mesos el nombre d’aturats al municipi havia anat disminuint fins aquest mes de juny. Aquesta situació però no va en concordança amb la resta del Maresme. Aquest juny 1.307 persones han trobat feina a la comarca i la xifra d’aturats es redueix a 32.383. Els municipis del Maresme on més persones han trobat feina han estat Mataró, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Premià de Mar i Tordera. El sector dels serveis ha estat el més beneficiat aquest últim més, 938 persones han començat a treballar en aquest àmbit. Ara bé, continua sent el més perjudicat pel que fa el nombre d’aturats en els diferents sectors.

A la província de Barcelona més de 13.000 persones han trobat feina i  un total 20.952 habitants han trobat feina a Catalunya.