Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esquerra presenta una moció per exigir al Govern espanyol que aixequi el bloqueig a l’Open Arms

El grup municipal d’Esquerra Tiana ha presentat una moció en el ple d’aquest dimarts per exigir al Govern espanyol que aixequi el bloqueig del vaixell Open Arms. En el text argumenten que aquest bloqueig impedeix que l’ONG pugui fer la seva tasca de salvament marítim al Mediterrani central i el Mar Egeu.

L’Open Arms porta aturat des del 8 de gener, expliquen a la moció, “amb l’excusa que incompleix alguns preceptes de la normativa internacional de salvament marítim”.

Així doncs, critiquen l’alineació del govern presidit per Pedro Sánchez amb la política contra els refugiats d’altres poblacions europees. Segons es recull en el text de la moció, “des de diverses organitzacions similars denuncien la persecució d’aquests governs i les seves estratègies per criminalitzar-los, bloquejar-los i impedir que es dediquin a garantir el dret humà fonamental com és el dret a la vida”.

La moció es va aprovar amb el suport de tots els partits del consistori. Tot i això, la portaveu del PSC, Núria Blasco, va voler aclarir que el seu sí era “un sí crític”, perquè malgrat donar tot el seu suport a Proactiva Open Arms, no estaven d’acord amb algunes parts de la moció, referents a l’actuació del govern de Sánchez.