Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol reconeix que el PSC es va equivocar enviant propaganda a adreces que no els havien donat

L’alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, ha reconegut al ple municipal d’aquest dimarts que es van equivocar enviant propaganda del PSC de Tiana a adreces personals de persones que no els les havien facilitat. Ho ha qualificat d’ “error administratiu”. Així ho ha dit al ple:

 

Tanmateix, ha afegit que ella contínuament rep correus de diverses entitats o empreses, sense haver-los, tampoc, facilitat l’adreça. És una pràctica, habitual, ha dit Pujol.

També ha criticat diversos aspectes de forma que no comparteix en la moció presentada per l’oposició. Un: voler ser part i jutge de les coses, dos: haver presentat molt més tard, un any en algun cas, la denúncia. I tres: l’alcaldessa ha criticat que altres grups polítics també han fet aquest tipus d’enviaments, aconseguint les adreces de la mateixa manera poc “ortodoxa”.

L’alacldessa tampoc ha estalviat crítiques als mitjans de comunicació. Concretament, ha ditque no comparteix el criteri periodístic d’aquells que no contrasten la informació. En concret, ha criticat el semàfor vermell que li va posar per aquest tema el diari La Vanguardia la setmana passada.

Ester Pujol  ha dit que, malgrat tot, la reprovació ja està feta:

 

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, ha recordat que la multa podia haver estat molt més alta si hagués denunciat més gent. Ha qualificat de “greus” aquells fets:

 

Salvatierra ha acusat el PSC d’amagar el cap com un estruç durant l’ any següent a aquells fets. També ha criticat que els socialistes fessin servir una adreça de Gmail, que es va fer anar des del propi partit. Junts ha demanat al PSC que aclareixi d’on van sortir les adreces enviades sense consentiment en campanya electoral.

Ricard Fabra, portaveu d’ERC, ha dit a Junts que aquesta moció no és la manera d’aprovar codis ètics. Ha dit que estan d’acord amb el 1r punt de la moció però, en canvi, no amb la resta del text.

 

Fabra ha dit, també, que el PSC va rectificar en el seu moment i que ells no són jutges , per això, ha afegit, no els sancionarà perquè “errors els té tohom”.

La portaveu del PDeCat, Olga Rué, li ha preguntat a Fabra per què han posat sobre la taula poc abans del ple una moció diferent a la que haven previst presentar si finalment hi han votat en contra. Ella, ha dit, no tira la pedra i amaga la mà. Rué ha remarcat que la seva intervenció és la mateixa que hagués llegit si no hagués canviat el text. Ha criticat que el PSC no va donar de baixa del butlletí electrònic del partit moltes persones que ho va demanar. Escoltem Olga Rué:

 

Diego Parra, portaveu del PP -el vot del qual, una vegada més, era decisiu per tirar endavant o no la moció- també ha valorat que el PSC rectifiqués i reconegués que es va equivocar:

 

Parra també ha dit que són els tianencs i tianenques, amb el seu vot, els qui han de reprovar o no al PSC. El popular ha criticat que ningú s’hagi preocupat pel que li ha passat, sistemàticament, al PP, a Tiana quan hi ha hagut campanyes electorals:

 

Isaac Salvatierra ha explicat per què s’ha canviat el text de la moció: volien rebaixar el to, ha dit, tal com havia demanat Esquerra Republicana per no haver de votar en contra, malgrat que, finament, ERC ho ha fet. El portavbeu de Junts ha agraït a Ester Pujol que hagin admès que l’enviament de correus ha estat un error però ha estat inevitable la discusió entre tots dos:

 

Finalment, la moció no ha estat aprovada: PSC i ERC (equip de govern) i el PP hi han votat en contra. PDCAT, Junts i la CUP, hi han votat a favor.