Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “Els alcaldes i alcaldesses hem de prendre decisions pensant en l’interès general”

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha estat a l’entrevista de Ràdio Tiana per parlar sobre diversos temes d’actualitat que afecten el municipi i també el país. Un dels temes del poble és l’obertura del Passeig de la Vilesa. Aquestes obres s’han iniciat amb l’enderroc de Can Guardiola i continuaran amb els de dos patis del carrer de la Pau. Per sobre d’aquests terrenys és per on haurà de passar el futur tram de carretera que connectarà el Passeig de la Vilesa amb l’Avinguda Isaac Albéniz. Això permetrà eliminar l’ús del doble revolt.

El doble revolt de Tiana
El doble revolt de Tiana

Els enderrocs, però, han fet sorgir les crítiques per part d’un nou moviment popular, el de la Tiana del S.XXI. Esther Pujol ha explicat que el seu govern ha buscat alternatives, per evitar tirar Can Guardiola a terra. S’hauria pensat, doncs, en convertir l’Avinguda Isaac Albéniz en una via d’un sol sentit o en regular el trànsit a través d’un semàfor. Aquestes solucions, però, empitjorarien el trànsit, la contaminació i les molèsties per als veïns, segons ha explicat l’alcaldessa. Esther Pujol creu que el projecte que s’està fent millorarà la seguretat per a conductors i, també, per a vianants. Aquestes obres duraran aproximadament tres mesos, quan es podrà veure l’enllaç a través del nou tram de carretera.

 

El terreny de Can Guardiola
El terreny de Can Guardiola

Les persones que han participat en la campanya de recollida de firmes, en contra d’aquestes obres, han rebut una carta firmada per l’alcaldessa. En aquest text, Pujol reitera “el compromís que l’execució del projecte es realitzi amb la màxima qualitat”. L’escrit s’ha pogut fer arribar a les persones que estan empadronades a Tiana.

[destacat_dreta]S’hauria pensat en convertir l’Avinguda Isaac Albéniz en una via d’un sol sentit o en regular el trànsit a través d’un semàfor.[/destacat_dreta]

Respecte les altres actuacions urbanístiques del municipi, ha recordat que el projecte de pacificació del centre del poble està avançant amb l’ampliació del carrer Sant Cebrià, on aviat començaran els treballs de millora al voltant de la casa de la “Delfina”. Pel que fa les obres fora de l’extraradi, ha explicat que continua l’enjardinament davant el local social de la Virreina i que la propera zona serà Can Gosch.

 

“L’accent dels pressupostos el posarem en l’ajut a les persones”

En l’entrevista de Ràdio Tiana també s’ha parlat de pressupostos. L’alcaldessa ha aprofitat per explicar que ja s’estan preparant els números del 2015. Esther Pujol ha assegurat que, aquests, se centraran en les “ajudes a les persones”. Tant pel que fa a serveis socials com al suport dels serveis educatius o en polítiques actives d’educació.

 

En aquesta entrevista també ha anunciat que el proper dimarts 28 d’octubre se celebrarà un ple extraordinari on es tractaran les ordenances fiscals. El que es vol aconseguir, a través d’aquesta sessió, és la congelació de l’impost de l’IBI, amb la baixada del tipus impositiu, i més bonificacions amb taxes com la de les escombraries, per a les famílies amb més dificultats. Això és una decisió que arriba després que l’alcaldessa hagi anunciat una baixada de l’endeutament de l’Ajuntament. Si al mes de juliol es parlava d’un endeutament del 66%, amb 5.860.000 euros, ara aquesta xifra és de 5.418.000, el que representa un 61%.

Imatge del ple municipal
Imatge del ple municipal

Durant el ple extraordinari del proper dia 28, també es farà una modificació dels pressupostos d’aquest any, del 2014. L’alcaldessa ha avançat que el canvi principal anirà destinat als serveis socials. Es volen incrementar, doncs, les ajudes a les famílies que tinguin dificultats per fer front al pagament del lloguer o dels subministraments bàsics.

[destacat_dreta] Es vol aconseguir la congelació de l’impost de l’IBI, amb la baixada del tipus impositiu, i més bonificacions amb taxes com la de les escombraries[/destacat_dreta]

 

“La legislatura de Mas està esgotada, ha de convocar eleccions anticipades i no plebiscitàries”

L’actualitat de Catalunya també ha estat un dels temes sobre els que ha respòs l’alcaldessa. Després que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi anunciat que el 9-N es convertirà en una “consulta anticipada” a l’espera d’una consulta definitiva en forma d’eleccions plebiscitàries, Esther Pujol creu que el govern català ha de convocar eleccions anticipades davant una legislatura que creu “esgotada”.

 

El model d'urna del referèndum del 9-N, amb una mà que introdueix la butlleta
El model d’urna del referèndum del 9-N, amb una mà que introdueix la butlleta

Tot i que qualifica la consulta com un “fracàs” del president Mas i com una “presa de pèl”, ha assegurat que aquest procés de participació ciutadana es viurà al poble amb els mateixos recursos que hi havia previstos: 5 col·legis electorals i 11 meses.

 

[destacat_dreta]Esther Pujol creu que el govern català ha de convocar eleccions anticipades davant una legislatura que creu “esgotada”[/destacat_dreta]

L’alcaldessa ha insistit que Tiana ha estat un municipi que ha donat suport a la consulta i que ha contactat amb la Generalitat per preparar la celebració d’aquest referèndum.

 

Escolta l’entrevista sencera d’aquest octubre amb l’alcaldessa Esther Pujol: clica aquí