Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament de Tiana formarà part de la Junta de Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L’Ajuntament de Tiana estarà representat a la Junta de Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).  Ho fa l’alcaldessa, Ester Pujol, en delegació del consistori, des del passat 30 de juliol, quan es va constituir el cartipàs d’aquesta. Esther Pujol creu que és important per a Tiana:

 

Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament estarà representat a la Junta de Govern de l’AMB pel mandat 2015-2019.  Pujol està “molt contenta” de formar-hi part. La Junta de Govern està constituïda per tretze consellers i conselleres metropolitans i està presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Aquest és l’acord al que han arribat el PSC, Entesa pel Progrés Municipal (ICV i Barcelona en Comú) i ERC. Les funcions de la Junta són facilitar i agilitzar la presa de decisions i el treball de l’administració metropolitana.

 

Durant la presentació de l’acte, Ada Colau va explicar que l’acord de les tres forces polítiques és “un renovat lideratge públic d’esquerres que, amb la cooperació dels municipis, lluitarà contra les desigualtats”.

Constituït el Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El nou govern metropolità es marca com a prioritats també la gestió urbanística, les polítiques socials i el transport públic.

Esther Pujol agraeix la tasca i la feina feta per part de l’AMB durant l’última legislatura. Creu que la legislatura anterior s’ha fet “un pas important” i que l’entitat ha estat una “part activa de la configuració del nostre espai públic”.

 

L’alcaldessa ha volgut recordar que Tiana ha estat molt present a l’AMB durant l’última legislatura, gràcies a la col·laboració dels serveis tècnics de l’Àrea Metropolitana amb l’Ajuntament de Tiana. Per això, creu que formar part de la Junta és un “pas més” en clau territorial.

El Consell Metropolità es reuneix, com a mínim, dos cops al mes.