Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Estic d’acord amb que enderroquin la meva casa però quan jo ja hagi mort”

Ja fa setmanes que es parla del canvi de direcció a diversos carrers del poble. Des de fa uns dies, a més, es torna a parlar de l’ampliació del carrer Escalfapé entre Matas i Pau Casals, un antic projecte que permetria que aquest estret tram pogués acollir dos carrils de vehicles. Abans, però, caldria que la casa de la cantonada de Matas amb Escalfapé sigui enderrocada, després que l’Ajuntament l’expropiï: això també forma part de l’esmentat projecte.

La Local ha volgut conèixer l’opinió de l’única persona que hi viu, en aquesta casa. I ella, la senyora Engràcia Coromines, ho té clar: està d’acord amb l’expropiació i l’enderrocament, sí, però quan ella hagi mort. Així ens ho explica:

 

L’Engràcia assegura que fa més de 50 anys que sent a parlar de l’enderrocament de la seva vivenda per eixamplar Escalfapé. Però als seus 82 anys, explica, ja no li ve de gust canviar de casa:

 

Amb tot, l’Engràcia està d’acord en què caldria fer de doble carril i dobre direcció el tram de carrer:

 

Façana de la casa, entre Matas i Escalfapé
Façana de la casa, entre Matas i Escalfapé

Nascuda a Barcelona, l’Engràcia Coromines va anar a viure a aquesta casa de Tiana amb només dos anys. Hi ha viscut amb els avis, amb els pares i, després, amb la seva pròpia família. Tota una vida, en què ha estat mare de dos fills, a més de treballar com a teixidora una pila d’anys a una de les petites fàbriques tèxtils que hi havia a Tiana.