Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Eulàlia Serrat: “Tiana poble cuidador és un projecte a llarg termini de transformació per acabar creant comunitats que es cuiden”

El ple extraordinari del passat 18 de juliol va aprovar l’adhesió de Tiana a la Xarxa de Comunitats Cuidadores “Pobles que cuiden” per impulsar la creació d’una xarxa comunitària cuidadora en el municipi, sota el segell Tiana, poble cuidador. L’objectiu: contribuir a fer que totes les persones puguin cuidar i sentir-se cuidades i acompanyades al llarg de la vida. Ho explica la regidora d’Educació, Igualtat i Envelliment Actiu, Eulàlia Serrat:

 

Ara com ara, la regidora explica que estan en la fase de diagnosi de les necessitats de Tiana per determinar els grups de voluntariat que s’hauran de crear. El passat 5 de setembre va tenir lloc la primera reunió amb l’equip impulsor, encarregat de fer aquesta feina d’anàlisi:

 

El grup impulsor està format per persones de totes les edats i gèneres, involucrades en la vida associativa del poble, i els Serveis Socials de l’Ajuntament:

 

Serrat afegeix que esperen acabar aquesta fase de diagnòstic a finals d’any i poder tenir enllestit un pla anual pel 2024. L’Ajuntament definirà el pla de finançament i de sostenibilitat, crearà la Xarxa Comunitària Cuidadora i llançarà una plataforma digital per gestionar el projecte:

 

La regidora destaca que durant aquesta fase de diagnosi el coneixement extret de projectes com l’enquesta-diagnòstic de salut comunitària o l’Escolta Jove també és indispensable:

 

Relacionat amb l’Escolta Jove, aquesta mateixa setmana s’ha posat en marxa el telèfon d’atenció pels joves i adolescents del poble. La idea és que si tenen qualsevol inquietud sobre problemàtiques socials, emocionals, laborals, de formació, etc. puguin trucar o enviar un WhatsApp al 673102763.

Un cop posat en marxa, el projecte Tiana, poble cuidador comptarà amb 3 àmbits d’intervenció: cura i acompanyament; capacitació; i educació i sensibilització: