Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Èxit rotund a l’Aplec de l’Alegria després de dos anys d’aturada

Després de dos anys marcats per la crisi sanitària, l’Aplec de l’Alegria es va tornar a celebrar aquest Dilluns de Pasqua reprenent per fi el format habitual. Centenars de persones de totes les edats van reunir-se a la icònica ermita de Tiana després de la processó per assistir a la missa solemne, cantar els Goigs de la Mare de Déu, menjar les coques beneïdes i ballar sardanes.

La Parròquia i l’Agrupació Amics de la Sardana són els encarregats d’organitzar els actes principals de l’Aplec a l’Alegria. La Maria Dolors Solà, presidenta de la colla sardanista, s’alegra d’haver pogut tornar a la presencialitat aquesta festa després que se celebrés online l’any 2020 i se suspengués l’any 2021:

 

Així doncs, per lloar la tornada de l’Aplec, des de l’agrupació van voler iniciar la ballada de sardanes amb la sardana “Tiana”, interpretada per la Cobla Premià:

 

Els dos anys d’aturada han fet que els veïns i veïnes del poble tornessin amb més ganes a l’Aplec de l’Alegria. Centenars de persones es van apropar en diferents moments del matí per celebrar la festivitat:

 

L’assistència va ser multitudinària, tot un èxit, i suposa una empenta per perllongar en el temps aquesta tradició centenària tan important per la vila:

 

Això sí, enguany, les mascaretes han debutat com a noves convidades a la celebració, durant la missa i a l’hora de manipular les coques per part de l’organització:

 

Exceptuant aquestes situacions, però, la mascareta va deixar de ser important en una celebració on van ser més protagonistes la diversió, la cohesió veïnal i la il·lusió per recuperar una tradició històrica.