Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Farts de gossos sense control dels amos

El veïnat del carrer mossèn Verdaguer està fart que el final d’aquesta via (que és un cul de sac) s’hagi convertit en el lloc on desenes de gossos hi fan caca cada dia. Uns excrements que la gran majoria de vegades no són recollits pels seus amos. Aquest fet produeix que la pudor sigui tan forta en aquell punt que veïns i veïnes hagin deixat d’anar-hi a passejar. Veïns i veïnes també es queixen que, com que el carrer no té sortida, molt sovint els amos deixen anar els gossos des del començament de la via.

El final del carrer mossèn Verdaguer empalma amb la part tianenca del Parc del Tramvia. El punt on tots dos espais conflueixen és una arbreda amb sòl de terra, al costat de la qual hi ha una extensa zona de gespa. Tant un espai com l’altre són també territori exclusiu pels gossos, denuncien els veïns. Estan farts que estiguin plens de caques sense recollir i que els nombrosos gossos campin sempre lliurement. En Lluís és un d’aquests veïns:

 

A partir de les 7 de la tarda, es queixa el veïnat, hi poden arribar a confluir 15 o 20 gossos, que es passegen i corren especialment per la zona de gespa. Per això, aquests veïns demanen que els animals estiguin tancats en un espai d’esbarjo per a ells. Ho explica la Pili, una veïna del carrer Verdaguer:

 

Els veïns també creuen que si la Policia Local es passegés de tant en tant per aquesta zona, hi hauria més persones que recollirien els excrements dels seus gossos.

A tots aquests problemes se n’hi afegeix un que encara és més antic: l’alt nombre de gats sense amo que es passegen per la zona perquè determinats veïns els donen menjar, al carrer, cada dia. Una de les veïnes que més ha lluitat perquè se’ls alimenti en zones apartades de les cases és la Montse:

 

Un nou espai d’esbarjo per gossos

Per tot plegat, una d’aquestes veïnes, la Pili, va exposar la problemàtica al final del darrer ple municipal. El regidor de Medi Ambient, Xavier Doñatre, li va respondre que miraran de solucionar-la construint properament un nou espai d’esbarjo pels gossos just en aquella zona.  Aquest és l’anunci del regidor al ple:

 

El nou espai per a gossos serà similar al de Can Matas. Es farà concretament als terrenys que hi ha entre els carrers Mare de Déu de la Mercè i Verdaguer.

Terrenys on l’Ajuntament farà el nou espai d’esbarjo per gossos