Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Festa Major de Sant Cebrià 2022: més presència de l’imaginari popular, intergeneracional i amb Lildami com a cap de cartell

La programació de la Festa Major de Sant Cebrià ja es pot consultar a través de l’aplicació adaptada per a mòbil que l’Ajuntament de Tiana ha creat per a l’ocasió. Després que el passat 25 d’agost es donés a conèixer el cartell, aquest dilluns 29 s’ha publicat el programa complet d’activitats que configuraran la Festa d’enguany.

Estrena del Toc d’inici i Capgròs de l’Any

Un dels trets característics de l’edició del 2022 és l’aposta per incloure més presència de l’imaginari popular, amb l’estrena del Toc d’inici i el bateig del Capgròs de l’Any, que acompanyaran el dijous 15 de setembre a l’habitual pregó que dona el tret de sortida a la festivitat. Recordem que la pregonera serà Teresa París, la fins ara directora de l’escola bressol municipal El més petit de tots.

El Toc d’Inici és l’acte d’obertura de la Festa Major on els diferents personatges de la imatgeria popular i entitats surten en cercavila i, un cop a la plaça, fan una mostra del que es podrà veure per Festa Major.

Des de l’Ajuntament expliquen que s’ha recuperat i adaptat per a l’ocasió la música del Ball de Punts de Tiana i l’havanera de l’Emíliu d’Eliseo Parra composta pels espectacles històrics de can Boter. A més, s’ha compost un ball de nans, que s’estrenarà el dijous 15 de setembre, i es compta amb les músiques pròpies dels Gegants de Tiana.

Pel que fa al Capgròs de l’Any, es farà el bateig del primer capgròs de la colla, que servirà per reconèixer la tasca de persones del poble que hagin destacat al llarg dels anys, que hagin marcat una època o que hagin format part del dia a dia, ja sigui a partir dels seus oficis o del tarannà personal.

Per aquesta primera edició s’ha escollit el capgròs a partir d’una simbologia especial, però a partir de l’any que ve es farà mitjançant votació popular. La figura es presentarà just després del pregó i participarà en diferents actes de la Festa Major.

A més, estarà exposat a Can Riera en la mostra d’imatgeria popular “Passa a la plaça”, que es podrà visitar del divendres 16 al diumenge 18 de setembre.

Els concerts: Lildami, Balkan Paradise Orchestra o Orquestra Marinada

El Parc de l’Antic camp de futbol i la Plaça de la Vila acolliran els concerts de Festa Major, que comptaran amb el portaveu de la música urbana cantada en català, Lildami, com a cap de cartell; l’Orquestra Marinada per acompanyar el Ball de Festa Major; o Balkan Paradise Orchestra per animar després del pregó, entre altres.

El cartell

Natàlia Blasco i Ferran Gost són els autors del cartell de la Festa Major d’aquest any. Natàlia Blasco ha posat les seves dones al capdavant de les festes de Sant Cebrià i juntament amb el dissenyador Ferran Gost han creat la imatge d’aquest any.

La Festa Major és possible gràcies a la comissió de festes i les entitats col·laboradores: ACIST, Club Patinatge Tiana, Geganters de Tiana, Diables Trempera Nostramu, Puntaires de Tiana,  Can Boter, Casino de Tiana, Club Petanca Tiana, Llar de les Persones Grans, Descorxats, Agrupament Escolta Roger de Flor, Societat Coral Joventut Tianenca i Parròquia de Sant Cebrià.