Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Fil a l’agulla per acabar amb les inundacions al pati del Lola Anglada

Aquesta setmana han començat al pati de l’escola Lola Anglada les obres que han de posar el punt i final a les inundacions que, cada vegada que plovia una mica fort, es produïen al pati del centre. Els operaris han començat a fer una rasa que acollirà un seguit de canonades subterrànies que canalitzaran l’aigua de pluja que quedava estancada al pati quan plovia. L’aigua hi arribarà a través d’un nou sistema de drenatge que, a diferència de l’actual, serà eficaç.

El tema dels bassals a l’escola Lola Anglada ha estat sovint polèmic. Alguns pares i mares d’alumnes de l’escola sostenen que és l’Ajuntament qui ha de fer el manteniment que eviti aquestes inundacions. La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, en canvi, ha explicat diverses vegades que l’edifici pateix aquest defecte en la seva construcció des del començament. Com que pertany a la Generalitat, afegeix, l’Ajuntament ha fet allò que ha pogut per paliar les inundacions però el que pot fer és “molt poc”.

Per tot plegat, l’inici d’aquestes obres és una bona notícia per a tothom, diu la regidora:

 

Urbanisme creu que la intervenció podrà estar enllestida abans de començar el curs, el 12 de setembre. Les obres han començat pel pati de Preescolar, on es formaven els bassals més grans, i seguiran per la zona d’accés a la pista esportiva, davant del menjador de l’escola. Allà també es faran nous drenatges així com una passera, que permetrà que infants i adults hi puguin circular sense mullar-se els peus quan plogui.

 

La passera anirà des de l’entrada per Creu de Terme fins a la pista poliesportiva.

Qui ha de fer el manteniment al Lola Anglada?

El gruix del manteniment de l’escola Lola Anglada el fa l’empresa ICF Equipaments S. A. U, que és la filial de l’Institut Català de Finances (ICF). Es dedica a la promoció, construcció i manteniment d’equipaments d’ús públic. D’altra banda també hi ha una part més petita, però igualment important, del manteniment que va a càrrec de l’Ajuntament i que s’encarrega de fer, sobretot, la conserge de l’escola. En aquest segon grup hi ha, per exemple, la reposició de sorra al pati o la neteja dels embornals quan estan embossats.