Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Així es va viure l’incendi de l’Alegria

Més informació: Els Agents Rurals descarten les causes naturals

Tot i que aquest dimarts al matí els bombers han tornat a Tiana, l’incendi de l’Alegria ja està extingit. Una dotació s’hi ha desplaçat per remullar una soca que tornava a fumejar dins la zona afectada.

Aquest dilluns, després de 29 hores cremant, finalment els bombers han pogut apagar les flames. Han marxat de Tiana a dos quarts de sis de la tarda, després d’estar tot el dia remullant la zona. Des del moment que es va declarar el foc, hi han treballat 20 camions de bombers i 4 mitjans aèris. També hi van col•laborar les ADF de la Conreria i algunes unitats del Maresme. El foc ha cremat finalment 7 hectàrees segons els Agents Rurals.

L’incendi que va començat ahir al migdia dins la finca de Can Fàbregas, al costat de l’ermita de l’Alegria, es va controlar ahir a les 21’30h.  Es van desallotjar una vintena de veïns d’una urbanització d’Alella que han pogut passar la nit a casa.

Tota la nit treballant

Els bombers han fet guardia tota la nit perquè no revifés. Fins el vespre encara hi havia punts calents. Ho ha explicat durant el programa especial de Ràdio Tiana, el cap de guàrdia dels bombers, Josep Lluís López.

 

El foc ha afectat 10 hectàrees de pi i matoll i es van tornar a cremar alguns arbres calzinats l’any 1994. Els Mossos van desallotjar 20 persones de dos carrers de la urbanització Can Comulada, a Alella. Són les cases més properes a la zona del foc, tot i que la policia diu que no hi ha cap risc que el foc arribi a cap zona habitada.

L’Ajuntament activa un punt d’informació

Els bombers estan en alerta, i la policia local també. Segons l’alcaldessa, Esther Pujol, tot i que res fa preveure que la situació s’hagi de descontrolar, no es pot abaixar la guàrdia per si hi ha un cop de vent.

 

La Policia Local ha habilitat un punt d’informació i l’Ajuntament demana que si hi ha cap veí que tingui cap problema o vegi cap espurna revifar, truqui a la policia al 93 395 15 15.

I ara què?

El Regidor de Medi Ambient, Héctor González, ha explicat a Ràdio Tiana que no es pot dir que l’incendi sigui una catàstrofe, però, que s’haurà d’esperar veure com afectarà a nivell medi-ambiental. La natura serà la que marcarà la futura actuació de neteja i manteniment.

 

Els incendis al gener són habituals. La terra està poc humida, hi hagut darrerament hi hagut poques plugues i per això és fàcil que prengui el foc.

186 trucades al 112

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 186 trucades avisant de l’incendi de Tiana. Els bombers han hagut de recomanar no trucar al telèfon d’emergències per tenir informació de l’incendi sinó i han demanat que només es truqués per fer avisos o per alertar si algú estava en perill.

 

 

Cronologia del foc

A les 11:30h s’ha detectat una columna de fum. Arriba l’avís a la policia local i als bombers de la Generalitat.

A les 13h els bombers reforcen els equips.

A les 16h semblava controlat però el vent ha fet un canvi de rumb i ha revifat.

Cap a les 17’30h els bombers controlen el flanc dret, el que està més aprop de les cases.

Pels volts de les 18h es retiren els mitjans aèris perquè es fa fosc.

A les 18’30h els bombers donen per estabilitzat l’incendi.

A les 21’30h els bombers controlen el foc.

Dilluns a les 17’30h els bombers donen l’incendi per extingit i marxen de Tiana.

L’incendi no té res a veure amb el que va viure Tiana l’any 1994, ni per extensió cremada, ni condicions meteorològiques ni per mitjans alhora d’apagar-lo.

Informació de: Marta Mestre, Guillem Cuní, Carlota Camps, Esther Martínez, Abel Queralt, Sergi Quevedo, Gemma Liñán i Elisenda Liñán

grup