Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Franz Estartús queda en llibertat

Franz Estartús ja és a Tiana. El jove, de 20 anys, després d’haver estat detingut pels aldarulls al barri de Sants de Barcelona, ha quedat en llibertat amb càrrecs. Això ha estat divendres a la nit, després d’haver declarat davant el Jutge. Ara, a l’espera del judici, s’haurà de presentar cada dues setmanes al jutjat.

El tianenc ha recordat que l’Ajuntament ha donat suport a la seva família i ha estat en contacte amb els Mossos d’Esquadra per informar els pares de la situació. A més, des de la casa de la vila s’ha fet un escrit confirmant que es tracte d’un veí integrat i implicat amb les celebracions culturals del poble. Estartús és un dels caps de l’Agrupament Escolta i Guia Roger de Flor.

Aquest jove és un estudiant força actiu dins els moviments reivindicatius de la Universitat, tal i com explica la seva família. És per això que també ha donat suport a les manifestacions de Can Vies.

 

La detenció d’Estartús

Estartús va ser detingut, durant la nit de dimecres a dijous, pels aldarulls al barri de Sants de Barcelona. Això va ser després de la manifestació contra el desallotjament de Can Vies. Els Mossos d’Esquadra van detenir, aquesta mateixa nit, 27 persones i la Guàrdia Urbana en va arrestar tres més. La majoria d’aquests arrestos s’han fet per delictes de danys, desordres públics i atemptat contra els agents de l’autoritat. Estartús, aquest divendres, després de passar dues nits a comissaria, ha passat a disposició judicial i ha declarat davant del jutge.

A la manifestació de dimecres pel desallotjament i enderrocament del centre social okupat Can Vies hi van participar 5.200 persones, segons la Guàrdia Urbana. La protesta, que va començar poc després de les vuit del matí, es va convertir en una nova nit d’aldarulls greus a Sants quan els Mossos no van deixar avançar la mobilització cap a la seu del districte. Les trenta detencions d’aquesta matinada se sumen a les sis de la nit del dimarts i a les dues del dilluns, primer dia que es van produir els enfrontaments hores després del desallotjament de Can Vies.