Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Funeral d’estat a Alemanya per a les víctimes de Germanwings

Les 53 víctimes catalanes de l’accident aeri de Germanwings han estat acomiadades aquest divendres, a Colònia, en un funeral d’Estat. L’acte ha servit per fer un homenatge i dir adéu a les 150 persones que van morir el passat 24 de març quan un avió d’aquesta companyia alemanya es va estavellar als Alps. Entre les víctimes hi ha un veí de Tiana.

El funeral s’ha fet a la catedral de la ciutat alemanya i hi han assisitit 1.500 persones, entre les quals mig miler de familiars de les víctimes, personalitats polítiques i representants de Germanwings. Una gegantesca bandera blanca amb una creu negra oneja a l’entrada de la catedral, lloc on també s’han dipositat nombroses ofrenes florals. A l’escala de l’altar s’han encès 150 espelmes, una per cada persona que va perdre la vida al sinistre.

L’accident va tenir lloc, segons les investigacions judicials i policials, quan el copilot del vol Barcelona-Düsseldorf, Andreas Lubitz, va estavellar l’Airbus 320 contra les muntanyes que sobrevolava, aproximadament una hora després d’haver-se enlairat de l’aeroport del Prat.

A Catalunya es farà també un acte d’homenatge a les víctimes d’aquell accident. Serà el 27 d’abril a un lloc de Barcelona encara per determinar.