Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Gemma Lienas inaugurarà el Club de lectura en català

El fil invisible”, la novel·la escrita per Gemma Lienas, serà l’encarregada d’inaugurar el Club de Lectura en català de Can Baratau, que tindrà lloc el divendres 25 de setembre a les set de la tarda.

Com cada any, la biblioteca de Tiana té el costum de començar el curs amb la presència de l’autor o autora del llibre que protagonitzarà la sessió. Enguany, a causa de la crisi sanitària, la trobada amb la Gemma Lienas serà virtual. Per participar, cal enviar un correu electrònic a b.tiana.cb@diba.cat o trucar al 93 465 77 41.

La trobada permetrà aprofundir en la novel·la i oferirà l’oportunitat de preguntar i comentar amb la mateixa autora tots els detalls de “El fil invisible”, guanyadora del premi BBVA Sant Joan de l’any 2018. De moment, Lienas ens introdueix la història de la novel·la:

 

Igual que en moltes de les seves altres obres, una part important de la història gira al voltant de la psicologia dels personatges. Un fet que prové de la seva afició per les novel·les realistes que tracten aquestes temàtiques:

 

La Gemma Lienas explica que ha sigut, i és, una gran lectora:

 

L’escriptora explica quins són els llibres que més li han marcat:

 

Una condició, la de lectora, que creu que és imprescindible per a ser escriptora:

 

Gemma Lienas va començar a escriure als anys 80, quan treballava en el món editorial:

 

Va deixar el món editorial a finals dels anys 90 per dedicar-se plenament a escriure. Durant tots aquests anys ha escrit tant llibres infantils i juvenils com per a adults. En totes elles ha intentat traslladar la seva mirada feminista, un pilar imprescindible a la seva vida:

 

De fet, aquesta mirada feminista va ser un dels principals motius pels quals va acceptar ser diputada al Parlament per Catalunya Sí Que Es Pot i entrar al món de la política:

 

Lienas explica que el seu pròxim llibre de no-ficció, igual que els anteriors, tindrà el feminisme com a tema central:

 

Com a escriptora dona, explica que la seva situació i la de les seves companyes ha millorat respecte a quan va començar a escriure, però que encara queda per fer: