Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Gregorio Luri: “L’únic especialista en el teu fill ets tu”

“L’únic especialista en els teus fills ets tu”. És el consell del ‘savi’ Gregorio Luri.  El pedagog, exprofessor de l’institut Thalassa, convertit ara en expert de referència en el debat educatiu, va ser un dels convidats de luxe de les jornades d’educació i formació que s’han fet aquests dies a Montgat i Tiana. Segons Luri, els pares s’han de tranquil·litzar si pensen que eduquen malament als nens perquè “no hi ha manera de fer-ho bé”. En un ambient distès, va posar l’exemple de la família Simpson per afirmar que, tot i semblar una família nefasta, “s’estimen i tenen la capacitat de començar de nou en cada capítol, sense rancúnies”. Per tant, el model de família “normal” és aquell que s’estima i aprèn dels errors.

luri bo

Luri creu que es necessita “millorar l’escola” i que s’està responsabilitzant en excés al professorat. El pedagog assegura que hi ha “massa reformes i molt pocs resultats” i que ens cal fer una valoració més crítica dels models que hi havia abans i les seves funcions, i no només buscar la seva modificació. Durant la xerrada, Luri va reivindicar la humanitat dels docents i va fixar que el bon mestre “és aquell que fa veure a l’alumne la millor versió d’ell mateix”. Finalment, va fer referència al “futur negre” que assegura que ve i a les “inseguretats” que això genera, ja que, manté, s’ha trencat la relació efectiva entre educació i progrés que havia funcionat fins ara. Entra d’altres, Luri ha escrit “L’escola contra el món” i “Millor educats”.

Les I Jornades d’educació i formació a Montgat i Tiana, organitzades pel centre de formació d’adults Timó i les regidories d’Educació de Tiana i Montgat, s’han dut a terme des del dia 18 i fins al 21 de novembre, i han acollit diverses xerrades com la de Georgio Luri o la projecció de la conferència de l’educador, escriptor i conferenciant britànic, Ken Robinson; que va parlar de “com fer sortir l’educació de la Vall de la Mort”. La primera edició d’aquestes jornades es va tancar amb una actuació musical de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Tiana.