Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Hissada de bandera, brindis i dinar: l’homenatge d’enguany als 3 alcaldes republicans

L’entitat Records Republicans organitza, cada 14 d’abril, un acte d’homenatge als 3 alcaldes republicans que van haver de marxar a l’exili després de la victòria franquista.

Enguany, a causa de les obres de reforma i ampliació de la recepció de l’Ajuntament de Tiana, la tradicional ofrena floral que es feia a la galeria d’alcaldes i alcaldesses situada al costat de la Sala de Plens es substituirà per una hissada de la bandera republicana als jardins Lola Anglada. L’acte tindrà lloc a les nou del matí.

Això, però, no serà tot. A la una del migdia, a Can Riera, s’organitzarà un brindis amb una copa de cava i les persones que vulguin podran afegir-se a dos quarts de dues a dinar al Casal. En aquest cas, no cal preinscripció prèvia, ja que la idea és fer el menú.

Els tres alcaldes republicans, protagonistes d’aquesta jornada que ja forma part de la tradició tianenca, són l’Eduard Simó, que va ocupar el càrrec des del juliol de 1933 fins a l’octubre d’aquell mateix any; en Marcel·lí Garriga, que va prendre el relleu fins al febrer del 1934; i, per últim, en Josep Rosselló, que va ocupar el càrrec d’alcalde durant la Guerra Civil, des del 18 de juliol del 1936 fins al 31 de gener del 39.

L’acte fa anys que es fa a Tiana gràcies a la iniciativa de dos tianencs: en Josep Maria Toffoli, historiador del poble, i la Carme Cussó. Van començar sent només ells dos, però ara com ara, s’han afegit a la organització d’aquest acte moltes persones més, com per exemple el periodista Enric Canals. Tots ells formen l’entitat Records Republicans.