Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Intervenció contra la proliferació excessiva de pollancres

Aquest dimarts Medi Ambient ha començat, a Les Costes, una intervenció llargament esperada per una part del veïnat: aturar la reproducció indiscriminada d’alguns dels nombrosos pollancres que hi ha en aquesta zona de Tiana. La intervenció durarà tota la setmana i es farà a diferents àrees del barri. Aquest dimarts han començat al Camí del Francesos, una mica abans de la cruïlla amb la B-500. Ho explica el regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate:

 

Les arrels dels pollancres -un dels arbres més abundants a Les Costes- ja havien penetrat sota l’habitatge on avui s’ha intervingut. Havien avançat per sota el mur que separa la casa del carrer i entrat al subsòl del jardí, que han fet malbé. Per això, els operaris han col.locat un “mur” de plàstic fi que impedirà que les arrels i els brots avancin en horitzontal cap a les cases, i les farà tirar avall:

 

La intervenció, asseguren els operaris, no afecta els arbres: només els desvia les arrels i els brots.

Una de les veïnes de Les Costes, Ester Pugeu, que també és vocal de l’associació de veïns i veïnes del barri, estava satisfeta per aquesta intervenció:

 

I és que el pollancre es reprodueix de dues maneres: mitjançant llavors però, també, a partir dels brots que surten prop de la base de l’arbre. Aquesta segona modalitat fa que tot al voltant dels pollancres neixin “fills” i, en alguns casos, els petits arbrets han fet malbé terres de cases particulars i de piscines de Les Costes. Per això, l’Ajuntament ha decidit actuar.

Ho farà, a més del Camí dels Francesos, a Joan Garí i a Ernest Lluch. La resta d’espais afectats per la proliferació de pollancres, assenyala Doñate, “són privats i no ens pertoca actuar-hi”.