Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Isaac Salvatierra, sobre la millora de l’atenció ciutadana: “Hem de donar una resposta més eficient”

L’equip de govern encapçalat per Isaac Salvatierra i format pels regidors i regidores de Junts per Tiana i el PSC arriba aquest divendres 22 de juliol als 100 dies de vida. La Local entrevista a l’alcalde de Tiana per fer balanç d’aquests tres mesos.

Una primera diagnosi d’aquests 100 dies és que, segons defineix Isaac Salvatierra, han intentat governar amb “rigor, esforç i il·lusió”:

 

L’alcalde creu que un dels trets característics del seu equip de govern, i que han pogut demostrar durant aquests 100 dies, és que “parlem de persones i amb les persones”:

 

També explica que estan governant amb una mirada a curt, mitjà i llarg termini, és a dir, arreglant els problemes urgents, activant l’acció de govern i començant a construir el futur:

 

L’acció de govern està reflectida en els 10 objectius urgents que es van marcar Junts per Tiana i el PSC, i que van comptar, també, amb el suport de Junts per Catalunya Tiana. Salvatierra explica que s’han començat a treballar pràcticament tots:

 

OBJECTIUS de La Local – Ràdio Tiana

Un d’ells, de fet, el de l’aprovació dels pressupostos municipals del 2022, ja s’ha aconseguit. El batlle diu que aquesta va ser la “primera obsessió” d’aquest equip de govern:

 

Pel que fa al que ells anomenen poble viu, l’alcalde explica que no està només relacionat amb l’augment de l’activitat cultural sinó també amb la potenciació del comerç viu. Mesures com la pacificació del centre i la creació de 42 places d’aparcament en superfície al Camí Alt d’Alella van en aquesta direcció:

 

La creació d’aquestes places d’aparcament és una de les inversions incloses en el pressupost del 2022. També ho és la reforma interior de l’edifici de l’Escorxador per a reubicar serveis municipals, un cop entrin en funcionament els nous espais per a entitats i per a joves de Cals Frares, amb el trasllat de l’Espai Jove i el Punt d’Informació Juvenil.

L’alcalde diu que han apostat per la mediació i que això s’ha notat, per exemple, en la signatura del conveni amb el Cau per l’ús del local de Cals Frares que va tenir lloc el passat 20 de juliol:

 

Salvatierra detalla per què aquest acord és “històric” i explica com Cals Frares es convertirà en una “casa d’entitats”:

 

La reforma de l’Escorxador es farà per traslladar els Serveis Socials allà i apostar per la Tiana cuidadora, que també inclou la creació d’una xarxa de salut comunitària i l’ampliació de prestacions en el Consultori Local:

 

Pel que fa a la igualtat, s’està desplegant el Pla d’Igualtat i treballant en el Pla Intern de l’Ajuntament:

 

Sobre el reforç de la policia local i la seguretat, s’ha produït un canvi de model policial, amb el nomenament de la caporal Carla Albarracin, i l’aprovació del Pla Local de Seguretat:

 

Fora d’aquests 10 objectius, Salvatierra explica les limitacions i imprevistos que s’han trobat al llarg d’aquests tres mesos:

 

També han desencallat el procés d’adjudicació dels pisos de lloguer social dels Vessants II:

 

O han tirat endavant el Pla de recuperació de la vinya amb l’arrendament de l’antiga vinya d’en Frutus:

 

Ens aturem un moment, abans d’entrar a la recta final de l’entrevista, per fer un exercici d’imaginació. Li preguntem a l’alcalde si creu que, després d’haver viscut aquests tres mesos tornés enrere en el moment que era a l’oposició amb tot el coneixement i experiència adquirida, canviaria alguna cosa o ho enfocaria des d’una altra perspectiva:

 

La situació d’elevat risc d’incendi i l’onada de calor en la qual es troba Tiana es podrà convertir en quelcom habitual en el futur. L’alcalde explica que des de l’Ajuntament es treballa en la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic:

 

També en la prevenció d’incendis. Ara com ara, Tiana es troba en el nivell 3 del Pla ALFA, el més alt:

 

Entre els projectes que estan planejant i que es posaran en marxa en els pròxims mesos es troba el de la millora de l’atenció ciutadana, que anirà més enllà de la transformació física de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania: