Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts per Tiana: “Ens hem vist obligats a recórrer a la justícia perquè no es vulnerin els drets fonamentals dels regidors i regidores”

Junts per Tiana ha denunciat a la justícia el bloqueig de l’equip de govern a l’expedient que investiga el “cas de transfuguisme” de la regidora Marta Guàrdia. La coordinadora de l’agrupació d’electors, Gemma Liñán, explica que han iniciat diligències prèvies per tal que sigui un jutge qui ordeni al govern ensenyar-los aquest expedient:

 

Des de Junts creuen que s’estan vulnerant els seus drets polítics fonamentals a partir d’una “inacció i desídia deliberada”:

 

El portaveu de l’agrupació, Isaac Salvatierra, va realitzar una primera sol·licitud d’informació i còpia d’aquest expedient el 20 de desembre, emparant-se en l’article 77 de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local (LBRL), que estableix un termini de 5 dies naturals.

El 23 de desembre va rebre una resposta d’alcaldia on es diu que “tan aviat com estigui preparada la documentació sol·licitada li lliurarem” i on s’explica que el termini que s’aplicarà és el de 30 dies que preveu la Llei de Transparència.

El 27 de desembre el portaveu torna a presentar la sol·licitud “atès que és imprescindible per a poder realitzar la tasca de control” de cara al ple que se celebraria el 4 de gener. En aquest mateix ple, Salvatierra trasllada una pregunta a l’equip de govern per conèixer per què s’havia negat l’accés a l’oposició a l’expedient i, concretament, a l’informe elaborat pel secretari que s’inclou en aquest expedient.

El portaveu d’ERC, Jaume Darbra, va justificar-ho dient que l’informe pertanyia a un expedient que encara està en curs i entenien que, administrativament, fins que no es resolgués no havia de ser accessible a tothom:

 

Tot això es remunta fins al mes de novembre, quan el portaveu de Junts va presentar un recurs de revisió d’ofici sobre el nomenament de la regidora Marta Guàrdia on s’argumenta que s’havia comès un frau de llei perquè “la conducta coordinada d’alcaldessa i regidora s’anticipa deliberadament per no infringir la literalitat del text de l’article 73.7 III de la RBRL”, segons el qual “els drets econòmics i polítics dels membres no adscrits no poden ser superiors als que els hagin correspost de romandre al grup de procedència”, però “contravenint igualment el seu esperit”.

El recurs també demana la retirada de la delegació especial i el sou de Guàrdia:

 

El llavors secretari municipal va admetre aquest recurs a tràmit i va elaborar l’informe que ara sol·liciten des de l’agrupació:

 

Poc després, el secretari va renunciar al seu càrrec. Liñán diu que tenen sospites que aquesta renúncia podria estar directament vinculada amb aquest expedient: