Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts preguntarà al ple sobre les obres del carril bici de Santiago Rusiñol

El grup municipal de Junts Tiana preguntarà en el ple d’aquest dimarts sobre el projecte i les obres del carril bici de Santiago Rusiñol.

En total seran tres preguntes amb l’objectiu de saber quina és l’evolució de les obres, quina previsió hi ha que el carril arribi fins a l’estació de tren de Montgat i quina previsió hi ha que, en aquesta mateixa estació, es faci un aparcament segur per a les bicis.

Respecte a aquesta última qüestió, el portaveu de l’agrupació d’electors, Isaac Salvatierra, explica que en el projecte inicial venia inclòs la instal·lació d’aquests aparcaments, anomenats Bicibox:

 

Com que el carril bici es talla a Montgat i no té continuació, des de Junts volen saber si aquests aparcaments també es veuran compromesos. Una falta de continuïtat que, sumada a altres factors que explica Salvatierra, fan que aquestes obres no tinguin sentit:

 

El portaveu de Junts també qüestiona que l’elecció del lloc hagi sigut la més adient. Malgrat que és la via més directa fins a l’estació de Montgat, tot el tram de la Riera de Sant Jordi a partir del Pàdel La Riera és de sentit únic, només de baixada, de manera que no seria possible tornar per aquesta mateixa via:

 

Així doncs, Salvatierra diu quines altres opcions haurien sigut més acceptables, segurament, per l’Ajuntament de Montgat:

 

Per a Junts, si l’objectiu d’aquestes obres és fomentar l’ús de la bici, hauria sigut molt més eficaç, per exemple, subvencionar la compra de bicis elèctriques:

 

Des de Junts recorden que, des que es va incloure als pressupostos municipals del 2017, sempre han qüestionat aquest projecte:

 

Totes aquestes qüestions es debatran aquest dimarts al ple municipal.