Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

JuntsxCat pregunta al ple sobre el presumpte cas de frau de pisos de protecció oficial rellogats

El grup municipal de Junts per Catalunya Tiana ha preguntat durant el torn de precs i preguntes del ple municipal d’aquest dimarts 8 de novembre sobre la qüestió dels habitatges de protecció oficial rellogats. Segons va exposar la seva portaveu, Montse Torres, diferents persones del poble els havien informat que tenien constància de pisos de protecció oficial on el seu titular no hi vivia i els tenia rellogats:

 

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, va confirmar que l’Ajuntament havia fet una ràpida intervenció per evitar un presumpte cas de frau en un dels habitatges socials dels Vessants II i que estaven analitzant cas per cas:

 

Salvatierra va anunciar que convocaran el Consell Assessor d’Urbanisme per parlar, entre altres coses, d’aquest tema.

JuntsxCat també va utilitzar el torn de precs i preguntes per fer un seguiment de la situació a la residència i el benestar dels seus usuaris i usuàries. Per altra banda, Esquerra Tiana va presentar una bateria de preguntes.

Les dues primeres estaven relacionades amb els recursos de reposició que havien presentat contra l’aprovació definitiva del pressupost i l’adjudicació de la substitució de les lluminàries del camp de futbol. L’alcalde i el regidor Albert Sales van dir que aquests eren uns assumptes jurídicotècnics als quals ells no podien donar resposta i els van instar a consultar-ho amb la secretària municipal:

 

Una resposta que no va convèncer a la portaveu, Marta Martorell, ni al regidor Jaume Darbra, que es va queixar de les evasives:

 

També van preguntar pel personal de la policia local, per conèixer el nombre total del personal desglossat en categories i jornada de treball, i per les inspeccions de les bonificacions de l’IBI.

Durant l’any 2021 es va aprovar una modificació de l’ordenança de l’IBI que contemplava bonificacions per l’aprofitament de l’energia solar i volien saber si s’havia realitzat alguna inspecció als edificis que disposaven d’aquesta bonificació per comprovar si els mecanismes funcionaven.