Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La “balança” ha fet decantar el pacte cap a la “política municipal” i cap la “continuïtat”

Esquerra ha tardat a prendre la decisió final perquè “hi ha diferents criteris” dins el partit. Així ho ha assegurat el candidat republicà Ricard Fabra. Ha afirmat que han “esperat a tenir-ho clar per part d’una gran majoria”. Finalment, la “política municipal” ha pesat més en la “balança” d’Esquerra Republicana. La confiança d’aquest partit cap al PSC ha estat la clau per al proper govern i per fer alcaldessa a Esther Pujol. Així ho ha defensat Ricard Fabra.

 

IMG_4746

El compromís de l’ANC, signat per ERC, no hauria estat un punt de fricció a l’hora de negociar aquest pacte, segons afirmen els socis de govern. En aquest sentit, Ricard Fabra ha explicat que el seu partit ha “acceptat” el compromís alternatiu que van presentar els socialistes. La futura alcaldessa, Esther Pujol, assegura que el PSC ha ofert “bones condicions” en matèria sobiranista. Explica que són “conscients de la realitat” i de la quantitat de tianencs que van anar a votar el 9-N. És per això que tiraran endavant l’àrea de transició nacional. Ho ha explicat la pròpia Pujol.

 

Els dos representants del govern han afirmat estar “satisfets” però “cansats” d’aquests dies de negociacions. Tot i això, creuen que l’ “interès per Tiana” és prioritari en el seu pacte i que per això han volgut garantir la “continuïtat” i l’”estabilitat” de l’Ajuntament amb el seu govern.

 

El proper cartipàs municipal

Amb el pacte entre PSC i ERC queda clar que l’alcaldessa del municipi serà Esther Pujol. El primer tinent d’alcalde serà Ricard Fabra. Els republicans, però, també es quedaran la tercera tinença d’alcaldia. Els socialistes tindran la segona i la quarta.

El cartipàs canviarà en alguns casos. El PSC es farà càrrec de les regidories de desenvolupament econòmic local, urbanisme, medi ambient, participació, igualtat, esports i cultura. Mentrestant, ERC es queda amb els serveis a les persones, els serveis generals i la comunicació. Defensen la creació d’un “bon equip”.

 

“Mà estesa” a l’oposició

Respecte l’oposició ofereixen “mà estesa” a l’hora de trobar “punts en comú”. Un diàleg que, segons Esther Pujol, ja hauria començat.

 

Després de les negociacions, entre les prioritats del nou equip de govern hi hauria la revisió cadastral de l’IBI, l’estudi sobre una possible remunicipalització dels serveis públics o l’habitatge de “protecció social”.

 

Compromís amb la independència dels mitjans de comunicació

Esquerra Republicana s’ha compromès a defensar la independència dels mitjans de comunicació. Tot i això, el seu portaveu, Ricard Fabra, ha matisat: “A vegades per agents externs surten coses que no han de ser”. “Les notícies no es creen sinó que passen”, ha afegit l’advocat.

 

L’alcaldessa, Esther Pujol, ha valorat positivament que els mitjans de comunicació, com la ràdio o La Local, no depenguin directament d’alcaldia, com ha passat en els darrers anys. Malgrat tot, el futur tinent d’alcalde ha recordat que “ha de quedar clar que formem un equip de govern. Depèn de nosaltres però les decisions no les prenem nosaltres. Tots col·laborem amb tots i les decisions es prenen en comú”.