Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La CUP escull candidat perquè “ho marca la llei”

Àlex Rosa és el candidat de la CUP per a les properes eleccions municipals. Així ho ha decidit l’assemblea del partit. El cap de llista ha explicat que és una decisió que han pres “per obligació” i perquè “ho marca la llei”. És per això que ha renunciat a fer l’entrevista a Ràdio Tiana com a número 1 de la candidatura. Així ho ha explicat el propi Rosa.

 

 

Cap de llista: Àlex Rosa

El candidat de la CUP ha estat un dels membres impulsors d’aquest partit a Tiana. Està implicat, també, en d’altres moviments de l’esquerra independentista i anticapitalista. Àlex Rosa té 30 anys i és mestre de formació. Des del 2009 treballa a l’escola pública.

 

La llista: d’Àlex Rosa a Carlota Parrot

Membres de la llista de la CUP
Membres de la llista de la CUP

El candidat de la CUP s’ha conegut amb la publicació de tota la llista. Ell és qui la obre. La tanca Carlota Parrot. El número 2 de l’equip de Rosa seria Salvador Bosch, acompanyat d’altres membres com Judith Jordà, Estela Gilperez, Alba Garcia, Miguel Cantador o Lluc Armengol. Aquests són alguns dels noms que apareixeran a la candidatura per a les municipals del 24 de maig. Unes persones, d’entre 20 i 70 anys, que conformen un grup “heterogeni” i que tindrien “veu” a través dels representants que aconseguissin entrar a l’Ajuntament. Ho han defensat Alba Garcia i Miguel Cantador.


 

El canvi radical de la CUP

Tot i això volen restar importància als noms que formen la llista. Creuen que el que el més important és el projecte “rupturista” que proposen als veïns i a les veïnes. Una victòria de la CUP seria, segons ells, “una victòria per als tianencs i les tianenques”. I és que Àlex Rosa assegura que la seva formació té “conceptes diferents del que significa participació ciutadana” davant la resta de partits que es presenten a les municipals.


 

La CUP ja ha anunciat, en diverses ocasions, que aposten per la transparència “real i efectiva” de l’Ajuntament, la participació ciutadana i la creació d’un centre social autogestionat per les entitats del poble, el que es coneix com “ateneu popular”. En declaracions a Ràdio Tiana han afegit que volen treballar per la remunicipalització d’alguns serveis municipals.

 

Presentació de les candidatures del Baix Maresme a Tiana

La CUP Tiana està preparant un acte destacat a nivell comarcal. El proper 11 d’abril presentaran, des del parc de l’Antic Camp de Futbol, les candidatures d’unitat popular d’Alella, el Masnou, Vilassar de Dalt, Premià de Mar, Premià de Dalt i Tiana. Serà en un acte de “celebració conjunta” que estarà apadrinat pel diputat al Parlament Quim Arrufat. Dies més tard, el 18 d’abril, faran la quarta jornada participativa per preparar el programa electoral. En aquesta ocasió, es parlarà dels diferents models d’ateneus populars.