Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La fibra òptica arriba a Tiana

La fibra òptica arriba a Tiana després de molts anys de limitacions en l’accés a internet. Aquesta nova tecnologia, que permet navegar amb més rapidesa i la transmissió d’un gran volum d’informació, ja s’està instal·lant al municipi. Des de principis del mes de gener, treballadors de Telefònica estan desplegant els cables de fibra òptica i en aquests moments ja haurien cobert el 60% de la localitat. Una instal·lació que, des de l’empresa de telefonia, preveuen acabar a finals de febrer, arribant a la totalitat del poble.

Ho ha fet públic, aquest matí, l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, juntament amb el director d’administracions públiques de Telefònica a Catalunya, Mariano Yaguez.

A l'esquerra el representant de Telefònica, Mariano Yaguez, enmig l'alcaldessa de Tiana i la dreta Marta Continente, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona
A l’esquerra el representant de Telefònica, Mariano Yaguez, enmig l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, i la dreta Marta Continente, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

 

La Fibra Òptica arriba abans del previst a Tiana

Tiana, fins ara, era un dels municipis de Barcelona amb una connectivitat més limitada, segons informen des del departament de telecomunicacions (SMART City) de l’Àrea Metropolitana.

L’Ajuntament ha estudiat la proposta de diferents empreses de telefonia i, finalment, ha trobat amb Telefònica la possibilitat de millorar l’accés a internet de tots els veïns i veïnes del municipi. Una empresa que hi tenia previst fer arribar aquesta nova tecnologia uns anys més tard, entre el 2017 i el 2020. Ho ha explicat el director d’administracions públiques de Telefònica a Catalunya, Mariano Yaguez: “Hem d’intentar reaccionar a les necessitats que ens transmeten des dels ajuntaments, la insistència de l’alcaldessa va ser un dels factors que ens van aconsellar accelerar aquest desplegament”.

 

El director d'administracions públiques de Telefònica a Catalunya, Mariano Yaguez
El director d’administracions públiques de Telefònica a Catalunya, Mariano Yaguez

 

Tiana s’avança al Consell Comarcal del Maresme

Dins el Pla Estratègic pel 2015, el Consell Comarcal del Maresme ha engegat també un projecte d’interconnexió dels 30 ajuntaments de la comarca mitjançant una xarxa de telecomunicació comarcal de banda ampla. Un projecte que preveu l’arribada d’aquestes millores a la totalitat dels pobles. Ho volia fer, però, en dues fases: primer a 19 municipis i més tard als 11 restants. Tiana era una de les poblacions contemplades en la segona fase.

El projecte d'interconnexió de banda ampla del Consell Comarcal del Maresme
El projecte d’interconnexió de banda ampla del Consell Comarcal del Maresme

L’Ajuntament de Tiana, però, ha volgut avançar-se a aquest projecte de l’administració comarcal. Ho ha explicat l’alcaldessa, Esther Pujol: “El Consell Comarcal mai ens ha donat la suficient informació ni la confiança que arribéssim a ser un municipi de primera, com es mereix Tiana”.

 

L'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol
L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol

Des de Tiana s’ha treballat en paral·lel a aquest projecte i l’arribada de la fibra òptica s’ha avançat.

 

Els avantatges de la fibra òptica

Un cable de fibra òptica
Un cable de fibra òptica

La fibra òptica és un tipus de filament flexible i de poc pes, fet de plàstic o de vidre, que transporta feixos de llum. El principal avantatge d’aquesta tecnologia és que permet la transmissió d’un gran volum d’informació, el que s’anomena la ‘gran amplada de banda’. A més, aquesta, no viatja pel senyal elèctric sinó mitjançant la llum i, això, vol dir que deixarien d’existir les interferències electromagnètiques. La fibra òptica també proporciona més seguretat i un aïllament elèctric. Ho ha explicat amb més detall el representant de Telefònica, Mariano Yaguez.

 

Les cases i empreses podran començar a contractar el servei

Moviestar Fibra Òptica
Moviestar Fibra Òptica

 Telefònica, a mesura que avanci amb el desplegament d’aquests cables, anirà comunicant als possibles usuaris la seva arribada. Els veïns i veïnes i els empresaris de Tiana podran contractar el servei amb aquesta empresa. Una connexió a internet que tindria un cost al voltant dels 40 euros, segons informen des de Moviestar. Els preus, però, varien segons l’oferta de fibra òptica contractada.