Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La fira de segona mà més reivindicativa

Per volum de parades la fira de segona mà de Tiana del 2017 ha estat una de les més grans fetes fins ara.  65 paradistes han omplert la pista de l’Antic Camp de Futbol, 20 més que en l’edició del 2016.  Per aquesta raó, el tipus de gent que hi ha vingut és molt variat. Hem trobat gent que ajuda causes solidàries com la Rosa Devesa, una voluntària de Thalassa Suma. L’entitat enviarà tots els beneficis de la seva parada a ONG que envien medicaments a Veneçuela.

 

D’altres, com la Mireia, han vist la fira com una oportunitat per vendre aquella roba que ja no fan servir.

 

També hi han participat protectores d’animals que veuen en fires com aquesta una manera més de recaptar fons. L’Emilia José, en representació d’ABAM i Apropa’t, ens ho explica.

 

Alguns es prenen la fira molt seriosament: un cas és el d’en Joan Castell, tot un clàssic, que hi ven antiguitats com càmeres de Súper 8 o maquetes dels anys 60.

 

Des de la regidoria de Medi Ambient es feia una valoració molt positiva de la jornada.  Xavier Doñate, regidor de Medi ambient ha volgut posar molt d’èmfasi en les joguines fetes amb material reciclat de la deixalleria de Tiana que hi havia al sorral del parc.

 

La fira no ha estat tot el que ha passat durant el matí: també s’ha commemorat el dia contra la violència de gènere i s’ha volgut aprofitar la tirada de la fira per fer-ne actes reivindicatius. Per una banda , com ens explica Núria Blasco, regidora de Cultura, Esports i Igualtat s’ha llegit un manifest contra la violència de gènere. L’han llegit ciutadans i ciutadanes en comptes de polítics.

 

Però el que ha cridat més l’atenció ha estat la performance de “Les Mireies”. Han estat donant voltes per la fira parlant amb la gent sobre violència masclista i enganxant les reflexions que en sortien, en notes als seus vestits. Elles dues ens expliquen algunes de les reflexions que n’han tret.

 

 

Amb la fira de segona mà acaba la setmana de prevenció de residus.