Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La importància de saber utilitzar el desfibril·lador extern automàtic

Aquest diumenge 18 de desembre es celebra La Marató de TV3, la iniciativa solidària del mitjà públic català que enguany busca conscienciar de la necessitat de sensibilitzar i investigar per la salut cardiovascular.

La Marató, però, s’estén molt més enllà del dia 18. Per exemple, des del passat 17 d’octubre i fins al mateix diumenge, al voltant de 350 professionals de la salut han dut a terme entorn de 5.000 sessions divulgatives a 850 centres educatius, tot i que també s’han fet a biblioteques i altres entitats socials, educatives i culturals de tot Catalunya. L’Elena Estrada, estudiant de 6è de Medicina, és una d’aquestes professionals:

La cardiopatia congènita, l’infart, la mort sobtada, l’arrítmia, la valvulopatia i l’accident cerebrovascular o ictus són algunes de les malalties que afecten la salut cardiovascular. L’Esther Sancho, de Curasana, insisteix en la importància de saber utilitzar el desfibril·lador extern automàtic, un aparell clau per salvar vides:

A Tiana es poden trobar aquests desfibril·ladors a la Plaça dels Peixos o al camp de futbol municipal, entre altres llocs. L’Esther els enumera tots:

Segons expliquen des de la Fundació La Marató, els experts preveuen que les malalties relacionades amb el cor continuaran augmentant, sobretot en els menors de 50 anys. De fet, són la primera causa de mort als països desenvolupats. A Catalunya, cada dia moren 45 persones, dues cada hora, a causa d’un problema del sistema vascular.