Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La jornada electoral comença amb molta activitat

Aquest 24 de maig a les 9 del matí s’han obert els cinc col·legis electorals de Tiana amb plena normalitat. La Biblioteca Can Baratau, la Catequística, l’escola Lola Anglada, l’escola Tiziana i el Centre Cívic l’Escorxador han rebut així als primers votants de la jornada amb un total de 11 meses electorals. Alguns dels 6.461 tianencs que formen part del cens d’aquest any, per tant, ja han dipositat el seu vot per donar suport a una de les sis candidatures que es presenten al poble: PSC, CiU, ERC, PP, Junts per Tiana i la CUP.

La primera hora ha estat bastant activa, com a mostra de la voluntat que tenien els vilatans per participar. Deu minuts després de l’obertura de les urnes, ja havien votat una desena de persones a cada centre. Entre els primers electors, cal destacar als sis candidats que opten a l’alcaldia en aquestes eleccions municipals.

primera hora jornada electoral Biblioteca. Vot Salvatierra i Par 021

Isaac Salvatierra, de Junts per Tiana, assegura estar “satisfet” d’haver pogut dipositar el seu vot “en família”, com ja és tradició. Ho ha fet a Can Baratau. Tot i així, ha destacat que li resulta estrany viure les eleccions “des de l’altre costat”, perquè ell s’ha encarregat de cobrir-ho com a periodista moltes vegades. El candidat de l’agrupació d’electors espera que, aquest diumenge, Tiana demostri el seu tarannà participatiu.

 

primera hora jornada electoral Biblioteca. Vot Salvatierra i Par 029

L’alcaldable popular Diego Parra, també ha votat a la biblioteca. Creu que “exercir el vot” és essencial per una democràcia i espera que els electors reconeguin el “nou projecte” que ha presentat el PP per Tiana. Parra ha animat als tianencs a apropar-se a les urnes perquè considera que els resultats seran fonamentals pel futur del poble.

 

catequística 016

A la Catequística, el candidat de la CUP, Àlex Rosa, ha afirmat que espera que aquest sigui un dia “que durarà anys”. Ha volgut recordar que si poden “posar un peu” dintre de l’Ajuntament ja estaran “més que satisfets”, ja que ells no entenen la política com una professió. Si aconsegueixen entrar, segons l’alcaldable, contribuiran a la creació d’un govern que vagi d’acord amb les seves idees de manera assembleària.

 

catequística 015

Ricard Fabra, el líder d’ERC, també ha votat a la Catequística. El candidat republicà ha assegurat que espera que hi hagi “una bona participació” i que els vilatans votin “el que creguin”, ja que avui són els veïns els que decideixen. Fabra s’ha mostrat reservat amb les decisions que prendrà el seu partit de cara al futur, ja que consideren que les prendran en funció dels resultats d’aquest diumenge.

 

catequística 013

L’actual alcaldessa i alcaldable del PSC per aquestes eleccions municipals, Esther Pujol, també ha exercit el seu dret a vot a la Catequística. La líder socialista s’ha mostrat “tranquil·la” tant des del punt de vista polític com institucional, ja que els col·legis electorals s’han pogut obrir sense problemes. Pujol ha assegurat que el seu projecte consisteix en crear una Tiana inclusiva i que, tant si entren al govern com si no, treballaran per tots els tianencs. Considera que durant quatre anys “han estat al costat de les persones” i espera que els vilatans ho valorin a l’hora de dipositar el seu vot.

 

votació centre cívic Olga Rué (8)

Finalment, la líder de CiU, Olga Rué, ha votat al Centre Cívic l’Escorxador. La candidata convergent a l’alcaldia ha dipositat el vot 53 d’aquest col·legi electoral amb “sentiments diversos” i “molta expectació”. Rué ha assegurat que passarà la jornada amb els seus companys de partit i amb la família a l’espera dels resultats. L’alcaldable té l’esperança que aquest any millorin els seus resultats després d’una campanya que s’ha centrat molt en les persones i que els hi ha permès “conèixer molta gent” i “recopilar moltes idees”.

 

El periodista mataroní Francesc Andrés ha avançat a Ràdio Tiana com s’ha desenvolupat la primera hora d’aquest 24 de maig a la capital maresmenca. Una jornada electoral que ha començat tranquil·la però que ha comptat amb el vot d’alguns candidats a l’alcaldia com la Montse Morón de Volem, una de les noves formacions que es presenten a Mataró. El convergent Joan Mora, l’actual alcalde, no es presenta enguany com a candidat i, en el seu lloc, ho farà el Quim Fernández, que també s’ha apropat a les urnes poc després de l’obertura dels col·legis.