Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La majoria absoluta de Junts per Tiana torna a donar l’alcaldia a Isaac Salvatierra

Aquest dissabte 17 de juny s’ha constituït el nou ple de Tiana sorgit de les eleccions municipals del 28 de maig. Una sessió que s’ha realitzat a la Sala Albéniz, tal com ja es va fer l’any 2019, i que ha començat a les dotze del migdia.

Durant la primera part de l’acte els 13 regidors i regidores han pres possessió del seu càrrec. 6 d’ells provenen de la legislatura anterior, Diego Parra torna després de no aconseguir representació en l’anterior mandat i s’incorporen 6 de nous. La llista completa, doncs, és la següent:

1. Isaac Salvatierra (Junts per Tiana)
2. Cristina Comas (Junts per Tiana)
3. Núria Amado (Junts per Tiana)
4. Eulàlia Serrat (Junts per Tiana)
5. Sergi Manzanares (Junts per Tiana)
6. Susanna Capell (Junts per Tiana)
7. Pau Seda (Junts per Tiana)
8. Jèssica Herrando (Junts per Tiana)
9. Albert Sales (PSC)
10. Miquel Santiago (PSC)
11. Montse Torres (JuntsxCat Tiana)
12. Diego Parra (PP)
13. Alex Van Boven (ERC)

La segona part de la sessió de constitució ha sigut el moment de la votació del nou alcalde o alcaldessa. Els 13 regidors i regidores han dipositat el seu vot a l’urna i han decidit per majoria absoluta amb els 8 vots de l'agrupació d'electors que el pròxim alcalde de Tiana continuï sent Isaac Salvatierra. També s'han emès 2 vots per Albert Sales, 1 per Alex Van Boven, 1 per Diego Parra i 1 en blanc de la regidora Montse Torres.

El ple de constitució ha acabat amb la intervenció dels representants de cada un dels grups municipals que conformen el nou ple i de l'alcalde. Alex Van Boven, d'ERC, ha dit que donaran de marge els 100 primers dies de mandat abans de començar l'oposició:

 

Diego Parra, del PP, ha assegurat que està compromès a treballar per i amb el poble, un poble que té les expectatives altes per la majoria absoluta obtinguda per Junts per Tiana. Parra espera que no defraudin i recorda que tenen "majoria absoluta a les eleccions, no en el poble":

 

També estenen la mà per arribar a consensos i aconsella que no governin sense tenir en compte la resta de grups municipals:

 

Ha acabat assegurant que faran una oposició constructiva, com han fet sempre. Per la seva banda, Montse Torres, de JuntsxCat, ha avisat a Junts per Tiana que els toca dur a terme el programa electoral i que tenen "l'oportunitat i obligació de passar de les paraules als fets":

 

També faran una oposició constructiva exercint la seva funció de control, però amb la mà estesa:

 

Ha acabat avisant que només aconseguiran l'excel·lència amb un bon equip i consens:

 

Pel que fa al PSC, Albert Sales ha enumerat els reptes que haurà d'afrontar el nou equip de govern:

 

Ha afegit que faran una oposició "impecable i implacable" i ha assegurat que tindran la mà estesa si recorren al diàleg, però aquesta es tancarà si no persegueixen l'interès general:

 

També ha dit que vetllaran per la consecució de les fites i no faran política d'enfrontaments. Pel que fa a la portaveu de Junts per Tiana, Eulàlia Serrat, ha dit que tenen clar que la responsabilitat que els han donat els tianencs i tianenques s'ha de concretar en feina i que el nou ple funcionarà com un espai per buscar enteses, consensos i debatre per prendre les millors decisions pel poble:

 

Serrat ha assegurat que seran un Ajuntament "que escolta i entén als seus veïns i veïnes":

 

El ple ha finalitzat amb el discurs d'investidura d'Isaac Salvatierra, en què ha fet un resum de les polítiques que volen dur a terme, formades per "grans polítiques i les polítiques de les petites coses":

 

L'alcalde també ha avançat el cartipàs municipal i el càrrec que ocuparà cada regidor i regidora:

 

El nou cartipàs municipal es designarà per decret aquest dilluns.