Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Mariona Fradera plega de Can Ballús

Amb una barreja d’il.lusió pel canvi però, també, amb una certa nostàlgia la Mariona i en Juli han decidit plegar de Can Ballús, la casa de turisme rural de Tiana. No en perden, però, la propietat sinó que l’han llogat, a partir de l’1 de març i per 10 anys, a una parella de l’edat dels seus fills. Perquè als nous titulars del negoci els surtin els números els cal disposar de 10 habitacions a Can Ballús, per això la Mariona i en Juli no s’hi poden quedar a viure, a la masia.

La raó per plegar de Can Ballús la tenen molt clara, els seus propietaris:

 

La decisió l’han pres força ràpidament perquè la Mariona tenia clar que no s’hagués jubilat a Can Ballús. Guarda molt bons records, però també algun de dolent, d’aquesta llarga dècada de turisme rural tianenc:

 

Ara, la Mariona i en Juli aniran a viure al centre de Badalona. Però, sobretot, el que els ve més de gust és viatjar “mentre el cos aguanti”.

Can Ballús seguirà pràcticament igual a com la portaven la Mariona i el Juli, inclòs els mateixos dos treballadors que ells tenien a la masia:

 

Malgrat que la Mariona s’allunya una mica de Tiana assegura que seguirà venint al seu poble d’adopció a fer totes aquelles coses que l’hi mantenen molt vinculada:

 

Els nous gestors de Can Ballús viuen al mateix poble i tenen diversos apartaments turístics a Barcelona, per això, la seva idea és oferir les places d’allotjament a la ciutat quan la casa rural de Tiana estigui plenament ocupada. I és que, cada any, hi ha unes dates en què Can Ballús s’omple de gom a gom: pel congrés de telefonia mòbil de Barcelona, quan hi ha carreres al circuit de Montmeló, i del 15 de juliol al 15 d’agost. També per primavera i tardor, assegura la Mariona, “ho acostumem a tenir força ple”.