Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Plantada Popular torna un any després de la pandèmia

La Plantada Popular l’any passat es va veure eclipsada, com moltes altres activitats, per la pandèmia del Coronavirus. Aquest any ha tornat a fer-se, però ha patit un petit canvi respecte els anys anteriors i és que ha estat el primer cop que un grup de 25 estudiants de 4t d’ESO de l’Ins Tiana han fet la plantada íntegrament.

Es tracta d’un projecte d’aprenentatge i servei que han de fer els estudiants quan es troben a 3r o 4t, en col·laboració amb els tècnics de Medi Ambient de l’ajuntament, i l’objectiu és que aprenguin alhora que aporten un servei a la comunitat.

A diferència de l’últim any que s’havia fet, on ja col·laboraven alguns estudiants, aquests tenien una participació menys activa on donaven suport a l’activitat i ajudaven a plantar als nens i nenes que venien a la Plantada.

Aquesta diferència ve marcada principalment pel fet que enguany no s’ha obert al públic. El tècnic de Medi Ambient que ha dirigit el projecte, Toni Tubau, explica quin procés han fet abans d’arribar a la pròpia Plantada:

 

D’altra banda, en Toni explica com s’han dividit les tasques i quines feia cadascú:

 

Que la Plantada hagi estat d’aquesta manera ha estat principalment a causa de la pandèmia i no poder acollir les gairebé 300 persones que acostumaven a passar durant el matí de plantació.

L’activitat ha estat possible perquè les classes dels instituts són grup bombolla i en principi els riscos de contagi són molt menors i estan sota control a diferència si es tractés d’una activitat normal.

Com ja és habitual els darrers anys que s’ha fet, la Plantada Popular s’ha fet al Parc de les Olors de Tiana, situat a la zona dels Pins de la Ronda Ernest Lluch. L’any vinent, si tot ja és més normal, és probable que es torni a obrir al públic.