Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La pluja no ha pogut amb el Let’s Clean Up Day a Tiana

Un any més, Tiana s’ha sumat a l’European Clean Up Day, una iniciativa anual que consisteix en netajar boscos i espais naturals de forma voluntària. La zona escollida, per a aquesta tercera edició, ha estat la zona de bosc de l’entorn del Cementiri i l’Alegria fins a arribar a Can Ballús. Tot i que el temps no ha acompanyat, la jornada ha estat un èxit ja que entre tots han aconseguit recollir 145kg de residus i han col·laborat a millorar l’aspecte de la Serralada de Marina. El regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate, ha fet una valoració de la jornada i ha desglossat els residus recollits segons el material.

IMG_8444

Després de l’èxit del Let’s Clean Up Day, la regidoria de Medi Ambient es planteja fer una iniciativa tianenca, quan s’acabi aquest curs escolar, i animar els petits a anar al bosc per tal de conscienciar sobre la importància de mantenir net l’entorn natural. Doñate també ha comentat que es plantejarà posar alguna paperera més al llarg del camí.

Com a novetat, aquest any també hi han participat els Tabalers de Tiana, que han fet una cercavila pel poble per convocar tots els tianencs a participar-hi. Missió que han complert ja que una una trentena de persones ha col·laborat al llarg d’aquesta jornada a la recollida de residus. Alguns dels participants han valorat la jornada i asseguren que els agradaria que se’n fessin més cops l’any.

La jornada ha acabat a Can Ballús on els participants han separat els residus segons el material amb l’ajuda dels tècnics de l’Ajuntament. Finalment, han gaudit d’un vermut i d’una de les novetats, un tastet de vins al celler d’en Quim Batlle com a recompensa.

 

Let’s Clean Up Day Europe

Com a conseqüència de la producció insostenible, cada any milions de tones d’escombraries s’acumulen als boscos, platges, oceans i espais naturals. És per aquesta raó, que s’ha creat la iniciativa Let’s Clean Up Europe per tal de sensibilitzar, de forma col·lectiva, sobre la quantitat de residus que s’acumulen als espais naturals i el problema que aquests comporten.

Aquesta jornada de neteja s’ha celebrat del 6 al 8 de maig a tota Europa. Els participants hi han col·laborat netejant el seu entorn i, en acabar, comprovant la quantitat de residus que han netejat. Una iniciativa que a Tiana ja fa tres anys que ja s’ha adoptat.