Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La població de senglars es multiplica per dos

Fa anys que són un problema i encara no s’ha trobat la manera de controlar-los. Els senglars han multiplicat per dos els períodes de cria i a la Conreria n’hi ha més de 600. Segons dades de la Direcció General de Medi Ambient i biodiversitat de la Generalitat de Catalunya al Parc de la Serralada litoral n’hi ha 8 per cada 100 hectàrees. Els caçadors col·laboren per controlar les poblacions de senglars. En l’últim any només se n’ha caçat una quarta part. La serra de Marina té més 8.000 hectàrees.

L’Ajuntament ha instal·lat tanques en els punts estratègics per on els senglars baixen del bosc al poble. “No és la sol·lució més adequada, però ens gastem molts diners en arreglar el que fan malbé” diu el comissionat Xavier Doñate. Una d’aquestes tanques està al capdamunt de la Riera de Tiana, a tocar de Can Nolis. Alguns veïns s’han queixat perquè no tenen accés directe a la muntanya. Hi ha una porta amb pany i clau: “La brigada la va deixar tancada però es pot deixar oberta” perquè els veïns hi passin, diu Olga Llobet tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tiana. Tot just dilluns es va acabar de col·locar la reixa.

IMG_5410
Tanca al parc de dalt de la riera

 

Alguns propietaris de masies i pagesos també veuen passejar els senglars per les seves feixes. A Ca l’Andreu han posat un tancat perquè no hi entrin.

“Els senglars són un problema d’abast metropolità” diu a La Local la tècnica de Medi Ambient, Olga Llobet. Per això biòlegs del Parc de la Serralada Litoral estudien mesures per controlar la població de senglars. De moment, han posat en marxa un pla educatiu. I és que els darrers anys s’ha notat un augment de porcs vietnamites. Una mascota exòtica que es va posar de moda fa un temps i que quan es fa gran representa un problema. Algunes famílies que els han adoptat els deixen anar al bosc i s’aparellen amb els porcs senglars fent créixer la població. En algunes zones s’han fet batudes per caçar els porcs mestissos que neixen de la barreja d’espècies. Són un problema per la població autòctona de senglars i fan malbé l’ecosistema, segons els experts.