Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La revista “La Ben Plantada” publica un primer número envoltat de crítiques

El passat dissabte 18 de maig, just després del debat electoral, es van repartir els primers exemplars de la revista “La Ben Plantada”. Un primer número dedicat a les eleccions municipals que va provocar les crítiques per xarxes socials tant de membres dels grups municipals com dels vilatans denunciant la falta d’imparcialitat del mitjà.

https://twitter.com/comas1199/status/1130155426367070211

Per esclarir els fets, la directora de la revista, Núria Peñuela, ha escrit un comunicat on deixa clara la línia editorial del mitjà i assumeix alguns dels errors que se li atribuïen.

En primer lloc, defineix a “La Ben Plantada” com una “publicació independent, compromesa amb els valors del periodisme, l’objectivitat i el rigor informatiu, que pretén explicar els fets tal com són, des d’una òptica catalanista i progressista.” En aquesta línia, també assegura que la revista “està al servei de la ciutadania i no pas dels partits polítics”.

En segon lloc, ha volgut esclarir punt per punt algunes de les crítiques rebudes. Aquestes són les crítiques més destacades:

Junts per Catalunya Tiana reivindica la figura d’Olga Rué com a cap de l’oposició

Davant la denúncia del regidor del PDeCAT-DC, Joan Cañada, justifiquen l’elecció de Salvatierra com a líder de l’oposició “tenint en compte l’enorme activitat desplegada per Junts per Tiana durant aquesta legislatura”. Tot i així, reconeixen que “potser hagués estat més just fer dues entrevistes enlloc d’una, una de la cap de l’oposició i una altra com a líder de l’oposició”.

El pactòmetre

L’intent de representar gràficament els possibles pactes postelectorals també va ser motiu de crítiques. En el cas del CUP Tiana, el seu grup municipal, present al consistori aquests últims 4 anys, no sortia com a suport a un possible acord de govern. Peñuela, mitjançant el comunicat, es disculpa i afirma que s’ha obviat a aquest partit “de manera total i absolutament involuntària”. Segons la directora, “el pactòmetre s’ha realitat en base a l’opinió dels membres del Consell de Redacció” i que això s’hauria d’haver especificat.

Denúncia de falta d’imparcialitat

Una de les principals crítiques era que la publicació semblava feta per influir directament en el vot dels tianencs i tianenques. Davant d’això, la directora assegura que tota la informació publicada “és fonamentada i degudament contrastada i que l’Entitat garanteix la seva total i absoluta veracitat”.

Entre d’altres, també justifiquen accions com la campanya publicitària de la contraportada de Junts per Catalunya a les europees, la targeta groga a la regidora no adscrita Marta Guàrdia o la no signatura d’algunes de les publicacions.

Així doncs, des de La Ben Plantada asseguren que tindran en compte aquestes crítiques per millorar les properes edicions. Consulta el comunicat complet aquí.

La Ben Plantada va néixer el passat dissabte però es va començar a idear el projecte l’any 2017. La revista està editada per l’Associació Tianenca de Mitjans de Comunicació i Informació, fundada pel tianenc Josep Maria Goñi, que durant l’inici d’aquesta legislatura va ocupar el càrrec de comissionat de l’Alcaldia en l’Àrea de Transició Nacional fins a la seva dimissió l’any 2017.