Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Sala Albéniz celebra el sorteig d’ordenació de les llistes de la promoció d’habitatges dels Vessants II

Totes les cadires de la Sala Albéniz, de la platea i de la primera planta, plenes. Gent de peu a banda i banda i al fons de la sala. Vanos per fer passar el calor. Però no podien fer passar els nervis, que estaven a flor de pell.

I és que en total, han sigut 272 els inscrits per accedir a un dels habitatges de la promoció dels Vessants II. Aquest dijous es celebrava el sorteig, davant notari, per determinar l’ordre provisional de les llistes. És a dir, l’ordre en el que es podrà escollir un dels 62 pisos amb opció de compra que hi hauran disponibles.

Els números s’han anat comptant un a un. El procediment, molt mecànic: es donava la volta al bombo, es treia un número, es cantava en veu alta, s’ensenyava per una mini càmera projectada a l’escenari i es col·locava, en ordre, en un pinxo.

Cada cop que es cantava un número, però, es sentien murmuris, crits de sorpresa i felicitat o aplaudiments. Gestos que trencaven la monotonia del procediment mecànic i reflectien el que amagaven aquells números: l’oportunitat d’algun tianenc o tianenca d’accedir a un dels habitatges de la promoció.

A mesura que anaven sortint els números, i s’anava avançant en l’ordre de llista, la Sala Albéniz s’anava buidant a poc a poc. Només quedaven aquelles persones que esperaven que el seu número sortís projectat.

Ara, només queda esperar al 23 de juliol per consultar la llista definitiva. A partir d’avui, però, es pot consultar el llistat provisional al web de l’Ajuntament de Tiana.

A partir d’aquí, al setembre es començaran a fer les primeres reunions amb els 100 primers de la llista, per informar-los més detalladament de tot el procés que hauran de seguir. Cap al octubre-novembre Fem ciutat començarà la obra d’aquests habitatges, l’entrega dels quals està prevista per l’estiu del 2020.

Pel que fa als requisits per accedir a un d’aquests pisos, el sol·licitant haurà de residir i estar empadronat a Tiana durant els 5 anys anteriors a la data d’inici del termini de presentació de les sol·licituds, o bé acreditar una antiguitat de 10 anys en el padró municipal d’habitants, tot i que ara no hi visqui. No podran ser titulars de cap altre habitatge i hauran de tenir uns ingressos econòmics de com a màxim 5,5 o 6,5 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya.