Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Sala Albéniz i Can Riera acolliran la 23a edició del Tiana Antica

El Festival de Música Antiga de Tiana es celebrarà els dies 30 d’abril i 1, 6 i 7 de maig amb quatre concerts que permetran fer un viatge musical per l’època medieval, renaixentista, barroca i romàntica.

Enguany, el festival avança les dates gairebé un mes abans de l’habitual a causa de la coincidència amb les eleccions municipals. Ho explica el seu director, en Llorenç Blasi:

 

La inauguració del festival es farà el diumenge 30 d’abril a la Sala Albéniz amb una jornada medieval que començarà a la una del migdia i s’estendrà fins a la nit i que girarà al voltant de les Cantigues de Santa Maria d’Alfons X el Savi:

 

En concret, es podrà gaudir d’una exposició de 20 instruments medievals reconstruïts a partir de les miniatures del “Còdex dels músics” que apareix en aquestes Cantigues; una conferència a càrrec de Jota Martínez i conduïda per Pere-Andreu Jariod que explicarà el procés de reconstrucció d’aquests instruments; i un concert de l’Ensamble Alfonsí interpretant les Cantigues que fan referència a Catalunya i a la Verge de Montserrat:

 

De l’època medieval es farà un salt a la barroca. El dilluns 1 de maig Can Riera acollirà el recital de l’actriu Anna Ycobalzeta dels pensaments que Goethe va escriure inspirat per la música de Bach i que Joan Maragall va traduir al català. Lluís Heras, al violó de cinc cordes, i Jordi Reguant, al clavicèmbal, l’acompanyaran interpretant Les Sonates número 1, 2 i 3 en Sol Major de Johann Sebastian Bach:

 

La música de festa i les danses renaixentistes seran les protagonistes del concert del dissabte 6 de maig. La Sala Albéniz acollirà un espectacle participatiu que permetrà escoltar i ballar les danses més representatives del moment i on l’audició i la possibilitat de sumar-se a una festa renaixentista estarà a l’abast dels assistents:

 

Per acabar, el Tiana Antica tancarà el diumenge 7 de maig amb una jornada romàntica a Can Riera. Ilerda Antiqua viatjarà fins a la Viena de finals de segle XVIII i primera meitat del segle XIX per interpretar obres de Schubert i altres compositors del seu temps que es va concebre per a petit format, dins l’àmbit familiar o d’amics propers, anomenades “Haus Musik” o música domèstica:

 

Tots els concerts començaran a les set de la tarda i tindran un preu de 15 euros. Les entrades ja es poden aconseguir a través de la plataforma Entràpolis. A més, com ja és habitual, no faltarà el visigodí, el dolç elaborat per la pastisseria Aixelà.