Medi Ambient

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Tiana: punts de sensibilització al mercat i boc’n’rolls a les escoles

El primer punt de sensibilització, on es repartiran els carnets d’usos i les bosses reutilitzables per a fruita i verdura, es va fer dissabte i es mourà els dimarts 22 i 29 de novembre fins al mercat setmanal. / @MediambienTiana / martalopez

El complement final serà la celebració de la Fira de segona mà, que es farà diumenge 27 de novembre al Parc de l’Antic Camp de Futbol de dos quarts d’onze del matí a dues del migdia.

La  Local | 21/11/2022 a les 12:29 0
 

Des del passat dissabte 19 de novembre i fins al diumenge 27 de novembre, Catalunya celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa que es du a terme simultàniament arreu d’Europa amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la prevenció de residus i la gestió sostenible dels recursos.

A Tiana, la regidoria de Medi Ambient ha programat diverses activitats. Una d’elles va començar el mateix dissabte 19 de novembre a la plaça de la Vila i consisteix en un punt d’informació o divulgació de mesures de prevenció de residus. Aquest punt de sensibilització es mourà els dimarts 22 i 29 de novembre fins al mercat setmanal del Parc de l’antic camp de futbol.

Des del consistori informen que aquí és on es repartiran els carnets d’usos i les bosses reutilitzables per a fruita i verdura sota el lema “Prou plàstic! El plàstic no conserva, ofega”. La idea d’aquest carnet és que, quan s’utilitzi 3 vegades aquesta bossa en comerços de Tiana, s’obtindrà un lot més de 3 bosses; i quan s’utilitzi 6 s’entrarà en el sorteig d’un premi a determinar.

L’altra activitat es trasllada fins a les escoles de Tiana, on es treballarà per sensibilitzar als infants i on es repartiran un “boc’n roll” i tuppers perquè els més petits els facin servir per portar l’esmorzar a les escoles amb l’objectiu de reduir la utilització d’embolcalls per l’entrepà o la fruita d’un sol ús.

Els boc’n rolls i tuppers portaran una de les il·lustracions realitzades per l’autor local Pau Benito, il·lustrador de la setmana de la infància i adolescència 2022.

El complement final a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus serà la celebració de la Fira de segona mà, que es farà diumenge 27 de novembre al Parc de l’Antic Camp de Futbol de dos quarts d’onze del matí a dues del migdia. La fira és un espai que ofereix la possibilitat d’intercanviar o vendre objectes usats que es trobin en bon estat, però que el seu propietari ja no els hi doni ús.

La  Local