Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La taxa d’escombraries es manté, les ajudes augmenten

Una altra de les ajudes amb les quals podran comptar els tianencs al 2015 és sobre la taxa de les escombraries. Així ho ha aprovat el ple extraordinari dedicat a les ordenances fiscals. Si fins ara l’Ajuntament en feia una bonificació del 15% als pensionistes amb un límit d’ingressos bruts de 15.000 euros, ara aquestes xifres pugen en benefici d’aquests. L’ajuda serà del 50% i es farà als pensionistes amb uns ingressos de fins a 20.000 euros. També hi sortiran guanyant els joves de fins a 35 anys. La bonificació passa del 10% al 25% per aquells que no superin els 15.000 euros bruts l’any d’ingressos.

La taxa d’escombraries per a la resta de famílies del poble continuarà sent la mateixa que l’any passat. Aquesta depèn del nombre de residents de cada llar i, també, de la superfície d’aquest immoble. La part bàsica d’aquest impost, i la que tothom paga per igual, és de 50 euros. A aquest preu se li ha de sumar les altres dues parts.

El nombre de residents de cada casa pot fer pujar aquest preu entre 12 i 58 euros, mentre que els metres quadrats de l’habitatge ho poden fer variar entre 6 i 33 euros. Així doncs, una família formada per 4 membres, que visqui a un pis d’entre 120 i 180 metres quadrats, pagarà gairebé 112 euros.

La taxa mínima que es paga al poble, en un habitatge de 0 a90 metres quadrats, i amb un sol resident, és de 70 euros. En canvi, les llars de més de 240 metres quadrats amb més de 6 habitants, paguen 143 euros. Aquesta és la quantitat màxima que es podria pagar a Tiana pel servei d’escombraries.